Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Què hi podem posar, entre dos pans? Si fem un cop d'ull arreu del món, arribarem a la conclusió que gairebé tot s'hi val: des de l'entrepà de calamars madrileny fins al lobster roll americà, passant per l'entrepà de fuet, el frànkfurt o versions molt més elaborades, no hi ha cap dubte que estem davant d'una preparació molt versàtil.

Quin pa hem de fer servir?

No n'hi ha un que sigui més adequat que un altre. De fet, la tria dependrà del nostre gust particular. Podeu triar-ne un amb poca molla i molta crosta, o decantar-vos pel pa de motlle, que és molt tou. També hi ha a qui no se li acut fer servir cap altre pa que no sigui el tradicional, llescat, amb un bon equilibri entre la molla i la crosta, o els que prefereixen el llonguet o els panets de Viena. 

Sempre cal sucar-lo amb tomàquet? 

Hi ha moltíssimes maneres d'amanir el pa, però, és clar, sucar-lo amb tomàquet es una gran elecció! Això sí, cal que sigui un pa amb prou textura per rebre la xopada de l'hortalissa. Si cal, podem torrar-lo, així el sucarem sense problemes. 

Com podem fer que els entrepans calents ens quedin sempre cruixents?

Amb una sandvitxera el pa ens quedarà sempre cruixent, però en podem untar l'exterior amb mantega o una mica d'oli d'oliva verge extra perquè quedi una làmina cruixent que, a més, serà molt saborosa. 

Com és l'entrepà perfecte? 

Hem de trobar l'harmonia entre el pa i el farcit. Com en qualsevol plat de cuina, un entrepà ha de tenir tots els ingredients que el componen ben equilibrats.

Preparació

  1. Escaldeu els llagostins amb 1 l d'aigua bullent i 35 g de sal, 1 min. Escorreu-los i reserveu-los, pelats, a la nevera.
  2. Aixafeu la polpa de l'alvocat amb una forquilla i mescleu-la amb el tomàquet ratllat, la ceba, l'all, el julivert i el suc de llimona. Salpebreu-ho i reserveu-ho.
  3. Obriu els panets. Si voleu, podeu marcar-los en una planxa, tant per dins com per fora. 
  4. Unteu la cara interior dels panets amb la pasta d'alvocat amanit. 
  5. A la base del panet, poseu-hi les cues dels llagostins escaldats, tallats per la meitat i amanits amb oli i sal. 
  6. Afegiu-hi bisbe de llengua i repartiu-hi la ruca amanida amb oli i sal.
  7. Tapeu el panet amb la part superior i ja el podeu servir.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto