Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Quim Torres treballa de pescador i té un hortet. Per això, és lògic que ens plantegés cuinar un plat de mar i terra amb 'El Xef a Casa', Pep Nogué. Va triar una combinació excel·lent. El rap el va pescar ell mateix a la Costa Brava. Els alls i les cebes els havia collit al seu hort, a Tordera (Maresme), com també les mongetes del ganxet. Amb aquests ingredients tan temptadors que ens presentava Quim Torres, l’èxit estava assegurat. Així, doncs, amb Pep Nogué, es van posar davant dels fogons per preparar un plat per a paladars gurmets, que van voler completar amb una amanida refrescant amb agrella, enciam i 'piparras'. En Pep no va desaprofitar l’ocasió per donar-nos un bons consells i va proposar fer un suquet de rap amb el cap del peix per fer el xup-xup més saborós!

Preparació

  1. Talleu la ceba a la juliana i sofregiu-la força amb un raig d’oli d’oliva verge extra DOP Siurana.
  2. Mulleu-ho amb un raig de vi blanc i, quan s’hagi evaporat, tireu-hi les mongetes i un xic de brou de peix. Deixeu-ho coure 10 min a foc suau.
  3. Talleu el fetge a talls regulars i passeu-lo per una paella amb un raig d’oli d'oliva verge extra DOP Siurana. Han de quedar daurats. Poseu-ho al damunt del guisat i serviu-ho.
  4. Acompanyeu-ho, opcionalment, amb una mica d’allioli negat i, a banda, amb una amanida d’enciam amb porro tallat molt fi i marinat.

Els consells de Pep Nogué

En Quim feia el guisat amb conyac, però en Pep li va recomanar canviar-lo per vi blanc o cava, que també poden ser la beguda de l’àpat.

Aprofitant que en Quim és pescador, en Pep li va aconsellar fer un suquet de peix amb els caps de rap i fer servir, també, l’aigua de cocció dels fesols.

En Pep va proposar en Quim que preparés un l’allioli negat, per donar una mica més de potència al guisat de mongetes del ganxet.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada CUINA 252

TOT UN MÓN DE CRESTES!

  • Tendències
  • Pere Carrió

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto