Quim Torres treballa de pescador i té un hortet. Per això, és lògic que ens plantegés cuinar un plat de mar i terra amb 'El Xef a Casa', Pep Nogué. Va triar una combinació excel·lent. El rap el va pescar ell mateix a la Costa Brava. Els alls i les cebes els havia collit al seu hort, a Tordera (Maresme), com també les mongetes del ganxet. Amb aquests ingredients tan temptadors que ens presentava Quim Torres, l’èxit estava assegurat. Així, doncs, amb Pep Nogué, es van posar davant dels fogons per preparar un plat per a paladars gurmets, que van voler completar amb una amanida refrescant amb agrella, enciam i 'piparras'. En Pep no va desaprofitar l’ocasió per donar-nos un bons consells i va proposar fer un suquet de rap amb el cap del peix per fer el xup-xup més saborós!
Preparació
- Talleu la ceba a la juliana i sofregiu-la força amb un raig d’oli d’oliva verge extra DOP Siurana.
- Mulleu-ho amb un raig de vi blanc i, quan s’hagi evaporat, tireu-hi les mongetes i un xic de brou de peix. Deixeu-ho coure 10 min a foc suau.
- Talleu el fetge a talls regulars i passeu-lo per una paella amb un raig d’oli d'oliva verge extra DOP Siurana. Han de quedar daurats. Poseu-ho al damunt del guisat i serviu-ho.
- Acompanyeu-ho, opcionalment, amb una mica d’allioli negat i, a banda, amb una amanida d’enciam amb porro tallat molt fi i marinat.
Els consells de Pep Nogué
En Quim feia el guisat amb conyac, però en Pep li va recomanar canviar-lo per vi blanc o cava, que també poden ser la beguda de l’àpat.
Aprofitant que en Quim és pescador, en Pep li va aconsellar fer un suquet de peix amb els caps de rap i fer servir, també, l’aigua de cocció dels fesols.
En Pep va proposar en Quim que preparés un l’allioli negat, per donar una mica més de potència al guisat de mongetes del ganxet.