Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Separeu els caps i peleu les gambes. Demaneu ajuda a un adult per posar els caps i les pells a una cassola amb uns 200 ml d’aigua. Bulliu-ho uns 10 min.
  2. Passeu-ho per un colador xinès, prement bé amb el morter per extreure’n tot el suc.
  3. Per a la beixamel: com sempre que feu servir els fogons, demaneu ajuda a un adult. Coeu la mantega i la farina fins que s’enrosseixi. Aboqueu-hi la llet i el suc de bullir els caps de les gambes. Remeneu-ho constantment fins que quedi una salsa consistent.
  4. Passeu els cossos de les gambes per la paella, amb una mica d’oli, a foc fort. Talleu-les menudes i barregeu-les amb la beixamel.
  5. Netegeu l’interior de les flors. Per fer-ho, els heu d’extreure el pistil.
  6. Farciu les flors amb la beixamel de gambes i tanqueu-les, simplement entortolligant-les entre elles.
  7. Per a la pasta d’arrebossar: barregeu a farina amb l’ou batut i l’aigua freda. Afegiu-hi una mica de sal. Us ha de quedar una pasta una mica líquida, perquè hi pugueu sucar bé les flors de carbassó.
  8. Poseu força oli en una cassola i, quan sigui calent, fregiu-hi les flors.
  9. Quan les flors s’hagin enrossit, ja estaran a punt. Poseu-les sobre paper absorbent perquè perdin l’oli sobrer i ja les podeu servir.

El consell

Si aneu just de temps o voleu fer aquesta recepta d’una manera més senzilla, podeu fer servir gambes de les que es compren pelades. En aquest cas, el farcit de les flors es faria només amb beixamel i gambes. Potser no quedarà tan saborós com amb el suquet dels caps de gamba, però serà molt més fàcil de fer.

Les flors de carbassó tenen un gust suau i una mica dolç.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

13 ago

Tast maridatge de formatges i vins de les Vinyes del Convent

Els dies 13 i 27 d’agost, el sommelier Javier Campo dirigirà un tast de formatges i vins...

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto