Preparació
Preparació
- Separeu els caps i peleu les gambes. Demaneu ajuda a un adult per posar els caps i les pells a una cassola amb uns 200 ml d’aigua. Bulliu-ho uns 10 min.
- Passeu-ho per un colador xinès, prement bé amb el morter per extreure’n tot el suc.
- Per a la beixamel: com sempre que feu servir els fogons, demaneu ajuda a un adult. Coeu la mantega i la farina fins que s’enrosseixi. Aboqueu-hi la llet i el suc de bullir els caps de les gambes. Remeneu-ho constantment fins que quedi una salsa consistent.
- Passeu els cossos de les gambes per la paella, amb una mica d’oli, a foc fort. Talleu-les menudes i barregeu-les amb la beixamel.
- Netegeu l’interior de les flors. Per fer-ho, els heu d’extreure el pistil.
- Farciu les flors amb la beixamel de gambes i tanqueu-les, simplement entortolligant-les entre elles.
- Per a la pasta d’arrebossar: barregeu a farina amb l’ou batut i l’aigua freda. Afegiu-hi una mica de sal. Us ha de quedar una pasta una mica líquida, perquè hi pugueu sucar bé les flors de carbassó.
- Poseu força oli en una cassola i, quan sigui calent, fregiu-hi les flors.
- Quan les flors s’hagin enrossit, ja estaran a punt. Poseu-les sobre paper absorbent perquè perdin l’oli sobrer i ja les podeu servir.
El consell
Si aneu just de temps o voleu fer aquesta recepta d’una manera més senzilla, podeu fer servir gambes de les que es compren pelades. En aquest cas, el farcit de les flors es faria només amb beixamel i gambes. Potser no quedarà tan saborós com amb el suquet dels caps de gamba, però serà molt més fàcil de fer.
Les flors de carbassó tenen un gust suau i una mica dolç.