Troba la teva recepta

L'ús de flors a la cuina no és nou, però els últims anys, ens hem acostumat a veure com ens serveixen més plats amb la presència de pètals. Les flors no tan sols aporten bellesa i frescor a la recepta, sinó que també li donen un toc de sabor diferent. Vigileu, heu de fer servir només les que s'han conreat per a ús alimentari.

  • La majoria de flors són comestibles, de fet, la coliflor, el bròcoli, les tàperes i les carxofes són flors. Però no us mengeu mai una flor si dubteu que sigui comestible. Com que les flors tenen una textura prima, us les podeu menjar crues en una amanida, hi aportaran color, textura i sabor. O també cuites al vapor, al forn o en tempura. Ja hem dit que la majoria de flors són comestibles, però tingueu en compte que les de floristeria es comercialitzen per a ús ornamental. Si voleu menjar flors, o les conreeu a casa de manera ecològica o les compreu en llocs especialitzats per a la gastronomia, amb seguretat alimentària.

  • Les flors són molt fràgils. És aconsellable guardar-les a la nevera, en una capsa adequada per a aliments i protegides amb paper de cuina lleugerament mullat.

  • Les flors aporten bellesa i poesia visual als plats. Hi ha flors més grosses que fins i tot permeten farcir-les, com la recepta que us proposem. De les flors amb el calze molsut, com, per exemple, les roses, s’acostumen a menjar els pètals, però les flors més petites, com els minipensaments, hi ha qui les serveix senceres. No es pot considerar un producte econòmic, perquè la producció i el conreu són especialitzats.

Preparació

  1. Per al farciment de les flors de carbassó: barregeu la mateixa quantitat de juliana de pètals d’hibisc i de brunesa de poma Golden, salpebreu-ho. Farciu les flors i reserveu-les.
  2. Per al farciment de les flors d'hibisc: barregeu la mateixa quantitat de brunesa de carbassó i de juliana de julivert, salpebreu-ho. Farciu les flors i reserveu-les.
  3. Per a la maionesa d'hibisc: escaldeu amb l’aigua les flors seques, deixeu-les hidratar 10 min, escorreu-les i elaboreu la maionesa de manera tradicional, amb un túrmix, amb les flors hidratades, l’oli, els rovells d’ou i el punt de sal.
  4. Per a la maionesa de carbassó: escaldeu les peles escaldades només 5 s i tritureu-les amb l’oli, coleu-ho i elaboreu la maionesa de manera tradicional, amb un túrmix, amb els rovells d’ou i sal.
  5. Coeu les flors farcides al forn, a 190 ºC, 3 min, amanides per sobre amb un fil d’oli i sal. Serviu-les acompanyades de les dues maioneses.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

21 nov

Cava Sound 2019

Arriba el Cava Sound, el festival que reuneix cava i música en directe en un ambient únic. El 21 de novembre,...

22 nov

Tallers de tardor del cicle gastronòmic (R)EVOLUCIÓ A LA CUINA

Aquesta tardor, el Mercat de la Plaça de Cuba us convida a fer la revolució a la cuina. Amb quatre activitats...

23 nov

Subhasta solidària del Trepat

L’Associació Festa del Trepat i la Plataforma Riuada Solidària han organitzat una subhasta d'art...

23 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto