Troba la teva recepta

L'ús de flors a la cuina no és nou, però els últims anys, ens hem acostumat a veure com ens serveixen més plats amb la presència de pètals. Les flors no tan sols aporten bellesa i frescor a la recepta, sinó que també li donen un toc de sabor diferent. Vigileu, heu de fer servir només les que s'han conreat per a ús alimentari.

  • La majoria de flors són comestibles, de fet, la coliflor, el bròcoli, les tàperes i les carxofes són flors. Però no us mengeu mai una flor si dubteu que sigui comestible. Com que les flors tenen una textura prima, us les podeu menjar crues en una amanida, hi aportaran color, textura i sabor. O també cuites al vapor, al forn o en tempura. Ja hem dit que la majoria de flors són comestibles, però tingueu en compte que les de floristeria es comercialitzen per a ús ornamental. Si voleu menjar flors, o les conreeu a casa de manera ecològica o les compreu en llocs especialitzats per a la gastronomia, amb seguretat alimentària.

  • Les flors són molt fràgils. És aconsellable guardar-les a la nevera, en una capsa adequada per a aliments i protegides amb paper de cuina lleugerament mullat.

  • Les flors aporten bellesa i poesia visual als plats. Hi ha flors més grosses que fins i tot permeten farcir-les, com la recepta que us proposem. De les flors amb el calze molsut, com, per exemple, les roses, s’acostumen a menjar els pètals, però les flors més petites, com els minipensaments, hi ha qui les serveix senceres. No es pot considerar un producte econòmic, perquè la producció i el conreu són especialitzats.

Preparació

  1. Per al farciment de les flors de carbassó: barregeu la mateixa quantitat de juliana de pètals d’hibisc i de brunesa de poma Golden, salpebreu-ho. Farciu les flors i reserveu-les.
  2. Per al farciment de les flors d'hibisc: barregeu la mateixa quantitat de brunesa de carbassó i de juliana de julivert, salpebreu-ho. Farciu les flors i reserveu-les.
  3. Per a la maionesa d'hibisc: escaldeu amb l’aigua les flors seques, deixeu-les hidratar 10 min, escorreu-les i elaboreu la maionesa de manera tradicional, amb un túrmix, amb les flors hidratades, l’oli, els rovells d’ou i el punt de sal.
  4. Per a la maionesa de carbassó: escaldeu les peles escaldades només 5 s i tritureu-les amb l’oli, coleu-ho i elaboreu la maionesa de manera tradicional, amb un túrmix, amb els rovells d’ou i sal.
  5. Coeu les flors farcides al forn, a 190 ºC, 3 min, amanides per sobre amb un fil d’oli i sal. Serviu-les acompanyades de les dues maioneses.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

14 nov

Taller 'Brioixos ecològics (eco)'

Farines orgàniques, mares salvatges, sucres sense refinar, mel... Recordeu aquells dolços de la infantesa?...

15 nov

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

12-15 nov

II Jornades gastronòmiques del calamar de potera a Pals

La proposta gastronòmica de la II Jornades gastronòmiques del calamar de potera a Pals inclou receptes...

15 nov

Taller 'Cuina amb superaliments (eco i v)'

S’acosta el fred i cal reforçar defenses. Tot i que cada aliment podria ser considerat un superaliment...

Portada Cuina 221

POSTRES PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Anem a collir olives
  • Quan tot canvia per conservar l’origen

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto