Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Retireu, si n’hi ha, les fulles dures exteriors dels bulbs de fonoll. Talleu el bulb al llarg en la direcció més ampla. Elimineu-ne el con central que manté les fulles unides i separeu-les. Poseu-les costat per costat damunt d’una placa de forn, recoberta amb paper d’alumini, ben untat amb una mica de mantega.
  2. Obriu el canonet de vainilla al llarg i grateu-lo per dins, per retirar-ne les llavors i la polpa, que barrejareu amb el sucre.
  3. Regueu les mitges fulles de fonoll de la placa del forn amb el pastís; repartiu-hi la mantega, tallada a porcions, i espolseu-hi el sucre de vainilla. Poseu-ho al forn calent, a 160 ºC, i coeu-ho 30 min (remeneu-ho de tant en tant).
  4. Repartiu-ho als plats individuals i acompanyeu-ho amb una bola de gelat de vainilla.

 

Consells

Podeu simplificar la preparació posant en un bol el sucre amb la vainilla (o, directament, sucre de vainilla), la mantega i el pastís, i deixar-ho coure al microones 1 min, a plena potència. Després, regueu les mitges fulles de fonoll amb el resultat i poseu-ho al forn el temps que cregueu necessari. El pastís reforça el gust anisat del fonoll. Per tant, podeu substituir-lo per qualsevol anís o licor anisat.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: