Preparació
- Retireu, si n’hi ha, les fulles dures exteriors dels bulbs de fonoll. Talleu el bulb al llarg en la direcció més ampla. Elimineu-ne el con central que manté les fulles unides i separeu-les. Poseu-les costat per costat damunt d’una placa de forn, recoberta amb paper d’alumini, ben untat amb una mica de mantega.
- Obriu el canonet de vainilla al llarg i grateu-lo per dins, per retirar-ne les llavors i la polpa, que barrejareu amb el sucre.
- Regueu les mitges fulles de fonoll de la placa del forn amb el pastís; repartiu-hi la mantega, tallada a porcions, i espolseu-hi el sucre de vainilla. Poseu-ho al forn calent, a 160 ºC, i coeu-ho 30 min (remeneu-ho de tant en tant).
- Repartiu-ho als plats individuals i acompanyeu-ho amb una bola de gelat de vainilla.
Consells
Podeu simplificar la preparació posant en un bol el sucre amb la vainilla (o, directament, sucre de vainilla), la mantega i el pastís, i deixar-ho coure al microones 1 min, a plena potència. Després, regueu les mitges fulles de fonoll amb el resultat i poseu-ho al forn el temps que cregueu necessari. El pastís reforça el gust anisat del fonoll. Per tant, podeu substituir-lo per qualsevol anís o licor anisat.