Preparació
Preparació
- Peleu les patates i demaneu ajuda a un adult per tallar-les a làmines. Poseu-les en una safata, amb un raig d’oli generós, una copeta de vi blanc i un got d’aigua. Tapeu-ho amb paper d’alumini i coeu-ho al forn, a 180 ºC, 20 min.
- Passats els 20 min, destapeu la safata i continueu enfornant-ho 10 min més.
- Escaldeu les cebes platillo en aigua bullent, 1 min, i refresqueu-les. D’aquesta manera serà molt més fàcil pelar-les.
- En una altra safata de forn, poseu les cebetes pelades, la mantega, el sucre, el vi blanc i la sal. Enforneu-ho, a 180 ºC, 15 min.
- Poseu les cebes a la safata de les patates.
- En un morter, piqueu l’all i el julivert. Afegiu-hi l’ametlla, un raig generós d’oli d’oliva, sal i pebre. Heu d’aconseguir que quedi una mena de pasta.
- Cobriu les supremes de lluç amb aquesta barreja i poseu-les per sobre de les patates i les cebes.
- Tapeu-ho amb paper d’alumini i coeu-ho, a 180 ºC, 10 min. Passat aquest temps, demaneu a un adult que destapi la safata, coeu-ho 10 min més i ja ho tindreu a punt per servir.
El consell
Les cebes de platillo són petitones i van genial com a acompanyament per a tot tipus de plats, tant de carn com de peix. Si no en trobeu, per fer aquesta recepta les podeu substituir per una ceba gran tallada a quarts.