Preparació
- Netegeu les carxofes, traient-los les primeres fulles. Lamineu-les, enfarineu-les i fregiu-les en oli roent. Retireu-les del foc, poseu-les al damunt d’un paper absorvent. Reserveu-les.
- Per al puré de carxofes: salteu els cors de les carxofes amb una mica d’oli, afegiu-hi el fumet, salpebreu-ho i deixeu-ho bullir fins que les carxofes estiguin tendres. Tritureu-ho tot i passeu el puré per un colador xinès, per descartar els filaments de les carxofes.
- Coeu els morros de bacallà a la planxa, delicadament, i deixeu-los un punt crus.
Muntatge del plat
- Feu una llàgrima de puré al plat i poseu-hi el bacallà, l’olivada i el cruixent de carxofes al costat.
Un plat dels restaurants Cullera de Boix
- Cullera de Boix Boqueria. Hospital, 3. Barcelona. 93 412 49 44
- Cullera de Boix Urquinaona. Ronda Sant Pere, 24. Barcelona. 93 268 79 82