Preparació
- Per a la muhammara: renteu els pebrots, poseu-los en una safata i escaliveu-los al forn, calent a màxima potència, 40 min, girant-los de tant en tant, fins que estiguin torrats per tots els costats. Retireu-los i deixeu-los refredar.
- Peleu els pebrots i elimineu-ne les llavors. Poseu-los en un got de batedora amb la resta d'ingredients, i tritureu-ho fins a tenir un compost uniforme.
- Per al pastís: renteu les hortalisses. Talleu el porro a làmines i els carbassons, a mitges llunes.
- En una paella ampla, amb tres cullerades d'oli, sofregiu els porros a foc suau, 5 min. Afegiu-hi el carbassó, saleu-ho i coeu-ho 5 min. Retireu-ho.
- En un bol, bateu els ous amb una mica de sal i l'orenga, afegiu-hi els formatges i remeneu-ho fins que s'hi integrin i quedi un compost uniforme. Incorporeu-hi les verdures i rememeu-ho.
- Poseu la pasta de full sobre un motlle rodó, untat o folrat amb paper vegetal, elimineu els sobrants de massa de les vores i punxeu-ne la superfície. Aboqueu-hi la barreja de carbassó i porros i poseu-ho al forn calent, a 180 ºC, 30 min.
- Retireu-lo, repartiu-hi les flors sense els pistils per la superfície, amaniu-lo amb una mica de sal i oli, torneu-lo a posar al forn i coeu-lo 15 min, fins que hagi quallat i la massa quedi daurada i cruixent. Deixeu-lo temperar sobre una reixeta.
- Per a la crema: renteu els cogombres, peleu-los, trossegeu-los i poseu-los en un got de batedora amb la polpa de l'alvocat i la resta d'ingredients. Tritureu-ho fins aconseguir una crema fina, afineu-la amb aigua, si voleu, i refrigereu-la.