Preparació
- Poseu una olla al foc amb aigua. Quan l’aigua arrenqui el bull, poseu-hi les patates pelades i tallades i deixeu-les coure fins que siguin toves. Quan siguin ben cuites, escorreu-les bé i passeu-les per un passapuré. Barregeu-hi l’oli d’oliva i la nata líquida calenta. Tasteu-ho de sal i reserveu-ho en calent.
- Per a la salsa: peleu les gambes i reserveu-ne les cues a la nevera. Poseu una cassola al foc amb oli i sofregiu-hi els caps. Incorporeu-hi la ceba pelada i tallada menuda. Deixeu-ho sofregir. Afegiu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure 5 min. Aixafeu els caps de gamba amb la ceba i el tomàquet. Mulleu-ho amb un bon raig de cervesa i deixeu reduir l’alcohol. Poseu-hi l’aigua i deixeu-ho coure 10 min a foc suau perquè la salsa agafi sabor. Poseu-ho a punt de sal i coleu-ho. Ha de quedar una salsa lligada i gustosa.
- Netegeu els siurenys amb un drap humit. Talleu-los a làmines fines. Poseu una paella al foc amb un raig d’oli i, quan sigui calent, tireu-hi els siurenys i salteu-los vivament perquè no deixin anar aigua. Afegiu-los a la salsa i reserveu-ho en calent.
- Per a les gambes: poseu la cervesa restant en una olla de vapor al foc. Quan arrenqui el bull, poseu les gambes a la part superior, salades, i tapeu-ho. Coeu-ho 4 min.
- Per presentar-ho, poseu el puré de patata al centre d’un plat soper gros, les gambes al damunt, i la salsa calenta. Acabeu-ho amb porradell picat ben fi i serviu-ho calent.