Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Poseu una olla al foc amb aigua. Quan l’aigua arrenqui el bull, poseu-hi les patates pelades i tallades i deixeu-les coure fins que siguin toves. Quan siguin ben cuites, escorreu-les bé i passeu-les per un passapuré. Barregeu-hi l’oli d’oliva i la nata líquida calenta. Tasteu-ho de sal i reserveu-ho en calent.
  2. Per a la salsa: peleu les gambes i reserveu-ne les cues a la nevera. Poseu una cassola al foc amb oli i sofregiu-hi els caps. Incorporeu-hi la ceba pelada i tallada menuda. Deixeu-ho sofregir. Afegiu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure 5 min. Aixafeu els caps de gamba amb la ceba i el tomàquet. Mulleu-ho amb un bon raig de cervesa i deixeu reduir l’alcohol. Poseu-hi l’aigua i deixeu-ho coure 10 min a foc suau perquè la salsa agafi sabor. Poseu-ho a punt de sal i coleu-ho. Ha de quedar una salsa lligada i gustosa.
  3. Netegeu els siurenys amb un drap humit. Talleu-los a làmines fines. Poseu una paella al foc amb un raig d’oli i, quan sigui calent, tireu-hi els siurenys i salteu-los vivament perquè no deixin anar aigua. Afegiu-los a la salsa i reserveu-ho en calent.
  4. Per a les gambes: poseu la cervesa restant en una olla de vapor al foc. Quan arrenqui el bull, poseu les gambes a la part superior, salades, i tapeu-ho. Coeu-ho 4 min.
  5. Per presentar-ho, poseu el puré de patata al centre d’un plat soper gros, les gambes al damunt, i la salsa calenta. Acabeu-ho amb porradell picat ben fi i serviu-ho calent.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: