Preparació
Preparació
- Peleu les patates i talleu-les tan fines com pugueu. Aquest pas és millor que el faci un adult, amb una mandolina o amb un ganivet ben afilat.
- En una terrina apte per anar al forn o un motlle de silicona, aneu posant capes de patata, bacó, patata, formatge, patata, bacó, etc., fins a acabar tots els ingredients.
- Bateu la nata líquida amb els ous, sal i pebre. Aboqueu sobre el pastís aquesta barreja, que s’anirà escolant entre les capes de patata.
- Tapeu-ho amb paper d’alumini i coeu-ho al forn, a 180 ºC, 1 h.
- A l’hora de servir el pastís de patata, el podeu acompanyar amb una amanida d’enciam, tomàquet i pastanaga.
El consell
Si ho preferiu, podeu substituir el manxego per un altre formatge: edam, parmesà, formatge de cabra... Us quedarà igual de bo!
Si us agrada el contrast entre el dolç i el salat, proveu d’afegir unes làmines de poma dins el pastís.