Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Hidrats de carboni, proteïnes i vegetals. Són els elements bàsics d'una dieta equilibrada i els trobem tots junts en una preparació d'origen hawaià, el poke, que s'ha posat molt de moda, els darrers temps, a casa nostra. Per això, hem demanat a Carme Ruscalleda que ens n'expliqui els secrets i ens en faci una recepta amb un toc més nostrat.

En què consisteix un poke?

És un plat molt complet, una mena d'amanida molt nutritiva. Tradicionalment, es presenta en un bol fondo, amb arròs al fons, peix cru tallat a daus, llegums o quinoa i vegetals variats, formant un mosaic de colors i de formes atractiu, amb cogombre, alvocat i algues, tot plegat amanit amb salsa de soja. 

Quin arròs i quin peix hi hem de posar?

La tonyina, el bonítol i el salmó són peixos molt comuns, als poke, i s'hi poden posar crus, marinats, salats o adobats, com ens agradi més. Pel que fa a la varietat d'arròs, la més adequada és l'arròs llarg. 

Podem posar-hi l'alga que vulguem?

Normalment, es prepara amb alga wakame, però si hi posem peix curat, potser ens quedarà millor kombu tallada a la juliana. Tampoc no hem de descartar l'alga nori, la més tradicional del sushi, que hi donarà un toc cruixent molt agradable.

Amb quina salsa l'hem d'amanir?

La salsa de soja és la més tradicional, però, com que el poke és una recepta molt globalitzada, també és habitual trobar-ne d'amanits amb mostassa, maionesa o quètxup. Nosaltres, aquest mes, us en proposem un amb salsa romesco!

Preparació

  1. Per a la salsa romesco: escalfeu el forn a 190 ºC i escaliveu-hi els tomàquets i la cabeça d’alls, 35 min. 
  2. Obriu les nyores, traieu-ne les granes i hidrateu-les, ben cobertes d’aigua. 
  3. Traieu les hortalisses del forn i peleu-les. Retireu les nyores de l’aigua. Tritureu tots els ingredients junts, molt fins, i reserveu la salsa a la nevera. 
  4. Per al poke: coeu, per separat, l’arròs, les mongetes tendres, tallades a trossos, i les del sastre. Bulliu els ous de guatlla, peleu-los i talleu-los per la meitat.
  5. Peleu i ratlleu les pastanagues, talleu els tomàquets cherry per la meitat, lamineu l’alvocat i talleu la ceba a la juliana.
  6. Talleu les anxoves a rombes i el bacallà a daus, i piqueu el porradell ben petit.
  7. Poseu arròs al fons de cada bol i amaniu-lo amb 4 cullerades de romesco.
  8. A sobre, repartiu-hi la resta d’ingredients, combinant les formes i els colors.
  9. Acabeu-ho amb una mica més de salsa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: