Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al fons de dashi: netegeu les tires de kombu amb un drap de cuina, per retirar-ne els residus (si en queden, no passa res, perquè donen gust al brou).
  2. Coeu l’alga 15 min en una olla gran a foc mitjà, sense que l’aigua arribi a bullir.
  3. Sense apagar el foc, retireu el kombu de l’aigua amb unes pinces i poseu-lo en un recipient. El podeu fer servir per a d'altres elaboracions.
  4. Afegiu els flocs de katsuobushi a l’aigua i coeu-los durant 2 min a foc lent.
  5. Apagueu el foc i deixeu reposar el fons 5 min abans de fer-lo servir.
  6. Per al ramen: bulliu el fons de dashi i incorporeu-hi la salsa de soja, el mirin, el vinagre d’arròs i el sucre. Coeu-ho a foc lent 5 min i reserveu-ho.
  7. Tamiseu la farina i poseu-la en un bol. En un altre bol, barregeu l’aigua, molt freda, amb l’ou, batent-ho amb força.
  8. Aboqueu la barreja d’ou i aigua al bol amb la farina i mescleu-ho lleugerament.
  9. Poseu l’oli en una paella i escalfeu-lo a 180 ºC.
  10. Poseu les gambes sobre una superfície plana i empolseu-les amb la farina de blat de moro, pels dos costats. Agafeu cada gamba per la cua i submergiu-les en la massa d’ou i farina. Fregiu-les 3 min, fins que quedin daurades, i escorreu-les.
  11. Poseu aigua en una olla i coeu-hi els fideus, 50 s. Escorreu-los bé i repartiu-los en quatre bols fondos.
  12. Cobriu els fideus amb el brou de dashi i, a sobre, poseu-hi les gambes, la ceba tendra tallada a trossos, el narutomaki i el blat de moro.
  13. Poseu una fulla d’alga nori a la vora de cada bol i empolsineu-ho amb pols de shichimi togarashi just abans de servir-ho. Si no trobeu narutomaki, podeu fer servir surimi de cranc.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto