Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Peleu la carbassa i poseu-la a coure en un cassó coberta d’aigua. Quan sigui tova, saleu-la, tritureu-la i refineu-la amb un rajolí de nata. Reserveu-ho.
  2. Escaliveu el moniato (que podeu substituir per una patata Kennebec) al forn. Ja cuit, peleu-lo. Escalfeu la llet. Poseu-ho tot en un pot alt i estret amb un polsim de sal. Feu-ne un puré cremós i espès. Tapeu el pot i reserveu-ho calent.
  3. Feu el suc dels tres cítrics. Ajunteu-los i poseu-los a reduir en un cassó fins que quedi una quarta part del suc. Tot seguit, apagueu el foc i emulsioneu-hi amb l’ajuda d’un batedor la mateixa quantitat d’oli d’oliva verge extra. Saleu-ho.
  4. Netegeu els rogers escatant-los i traient-ne les tripes. Feu els filets i traieu-ne les espines amb unes pinces.
  5. En una paella antiadherent amb un rajolí d’oli, coeu a foc viu els filets de rogers, primer per la part de la pell i, al cap d’uns segons, gireu-los i apagueu el foc perquè s’acabin de fer amb la mateixa escalfor de la paella. Han de tenir una cocció subtil i ràpida.
  6. Poseu una cullerada de puré al centre d’un plat soper; al damunt, els filets de rogers, i, al voltant, la crema de carbassa amb un cordó prim de salsa de cítrics i uns grans de sal en escames.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

13 ago

Tast maridatge de formatges i vins de les Vinyes del Convent

Els dies 13 i 27 d’agost, el sommelier Javier Campo dirigirà un tast de formatges i vins...

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto