Preparació
- Retalleu els filets de sardina de manera rectangular i reserveu-los tapats.
- Buideu l’alvocat en un bol amb el ceballot picat i el suc de llima. Amb una forquilla, aixafeu la carn de l’alvocat. Afegiu-hi coriandre, sal i pebre blanc. Deixeu el pinyol al bol, per evitar-ne l’oxidació. Refrigereu-ho.
- Piqueu les escalunyes i la ceba molt fines. Poseu-ho en una cassola, amb oli i mantega, i sofregiu-hi la barreja sense que agafi color, a foc lent. Després de 30 min, afegiu-hi el vi i escalfeu-ho a foc fort. Quan s’evapori l’alcohol, abaixeu el foc i afegiu-hi el codony a trossos i el sucre morè. Barregeu-ho amb una espàtula. Deixeu-ho coure una estona més. Refrigereu-ho en un colador, per treure’n el líquid.
- Escalfeu al microones 15 s la mostassa groga i incorporeu-hi el safrà. Barregeu-ho i guardeu-ho a la nevera.
- En una paella calenta, daureu els filets de sardina pel costat de la pell amb oli i sal.
- Feu línies de guacamole i compota, afegiu-hi mostassa de safrà i disposeu-hi en línia els filets de sardines.