Preparació
- Talleu el llom de tonyina de manera que us quedin 4 peces d’una mida aproximada de 4 x 10 cm de gruix, d’uns 150 g cadascun.
- Arrebosseu-los en el sèsam pels 4 costats.
- Coeu a foc molt lent els lloms de tonyina en una planxa o paella grossa amb un petit raig d’oli. El secret és a l’hora de girar-los, perquè el sèsam dels 4 costats quedi ben enganxat, i la cocció: el sèsam i la carn han de quedar pràcticament crus.
- Mentrestant, poseu la mel i la salsa de soja en una paella i feu-la reduir uns quants minuts perquè agafi densitat.
- Renteu l’escarola i eixugueu-la bé.
- En un plat de vidre, si pot ser rectangular, col·loqueu en una banda l’escarola amb els germinats al damunt.
- Talleu delicadament els lloms de tonyina i disposeu-los en forma de ventall.
- Barregeu la salsa de mel i soja amb l’oli que us ha quedat i amaniu el plat.
- Decoreu-ho amb grans de sal grossa.