Troba la teva recepta

Preparació

  1. Comenceu netejant els verats. Tot seguit, filetegeu-los traient-ne l’espina central i, a continuació, talleu-ne els lloms per la meitat, per tal de treure’n les petites espines. Quedaran quatre filets per cada verat.
  2. Barregeu la sal i el sucre. Cobriu el fons d’un plat amb una part d’aquesta barreja. Dipositeu-hi els filets a sobre i cobriu-los amb la resta de la barreja. Deixeu-los marinar al frigorífic 8 h.
  3. Per a la salsa: traieu les llavors i la tija de les nyores. Hidrateu les nyores amb aigua durant uns minuts. Quan la polpa s’hagi inflat, traieu-la amb una cullera i reserveu-la.
  4. Peleu els alls i poseu-los en el morter amb sal. Piqueu-los amb la mà de morter. Afegiu-hi les ametlles i piqueu-les. Incorporeu-hi la polpa de les nyores i el vinagre i remeneu-ho tot. Sense deixar de remenar, aneu-hi afegint l’oli d’oliva fins que aconseguiu lligar la salsa.
  5. Barregeu les algues amb oli d’oliva 10 min abans de menjar-vos el xató.
  6. Netegeu l’escarola, escorreu-la i talleu-la a trossos regulars. Poseu-la en un bol gran. Renteu els verats i eixugueu-los. Afegiu-los a l’escarola. Afegiu-hi la resta d’ingredients i acabeu-ho amb la salsa. Remeneu-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

19 gen

Fira del Fesol 2020

A Catalunya, per Sant Antoni, se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

19 gen

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

17-19 gen

Fira de l'Oli i les Garrigues 2020

Les Borges Blanques és la capital de l’oli de Catalunya i, des de fa 56 anys, s’hi celebra la...

20 gen

Cuina de mercat amb productes de temporada 2020

Els dilluns, de 9.30 a 11.15 h, podreu gaudir de tallers de cuina amb productes de temporada de la mà d'Escola...

Portada 235

SUPER SANS! TRUCS PER ESTRENAR BÉ EL 2020

  • Formatges singulars
  • L'alè de la Mediterrània en un bistrot d'Esparreguera

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto