Troba la teva recepta

10 consells per cuinar amb nens

La cuina és una idea genial per divertir-se amb els més menuts de la casa alhora que aprenen hàbits saludables! Us donem alguns consells perquè l'aventura gastronòmica surti rodona!

Pisos de patata amb sobrassada

Pisos de patata amb sobrassada

  1. Escolliu receptes senzilles i sense gaires complicacions. Si trieu una recepta massa complicada, els menuts es poden avorrir i desanimar. Per això decanteu-vos per receptes indicades per fer amb nens.
  2. Feu-los participar en tot el procés d'elaboració. Porteu-los al mercat a comprar els ingredients necessaris perquè puguin apropar-se i fer-se més seves les receptes.
  3. Deixeu clares les tasques als menuts abans de començar amb la recepta. Els podeu adjudicar les tasques més assequibles i no perilloses, com ara barrejar, decorar, remenar, posar la llet o el tomàquet, etc. Els fareu sentir realitzats amb molt poc!
  4. Adjudiqueu una zona de treball segura als petits. Allunyeu-los de les fonts de calor i no tingueu a l'abast d'ells estris punxants com tisores o ganivets.
  5. Prepareu tots els ingredients ordenats abans que el nen arribi a la cuina. Aquesta és la clau per controlar el possible caos i per centrar-nos en la recepta i no en estar pendents d'altres coses.
  6. Expliqueu què és cada ingredient i quin servei fa a la recepta. D'aquesta manera, a la vegada que es diverteixen cuinant, també aprenen hàbits saludables i a relacionar-se amb els ingredients.
  7. Doneu llibertat als petits i deixeu que experimentin a la cuina. No tingueu por que s'embrutin, toquin o escampin tots els ingredients per la cuina. Deixeu-los que olorin i toquin tots els ingredients; per ells és tota una aventura!
  8. Establiu normes com les de "forn obert, mans a l'esquena" o "remenar, remenar i aturar-se" com si fos un joc. D'aquesta manera entraran en una dinàmica divertida i evitareu que es cremin o que la massa voli pels aires.
  9. Aprofiteu aquesta trobada a la cuina per remarcar la importància del menjar casolà. Així aprendran l'hàbit i no cauran en els menjars ràpids i ja preparats quan siguin més grans.
  10. Gaudiu. Aquesta és la norma més important de totes perquè tant els petits com els adults vulgueu repetir l'aventura!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

01-28 feb

Jornades gastronòmiques 'Temps d'uriços'

Els eriçons de mar són uns dels productes que reben més noms diferents al nostre país. Depèn...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

Portada 237 Neta

BACALLÀ FOODIE. MAI NO L'HAVÍEU CUINAT AIXÍ!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carlota Claver

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto