Troba la teva recepta

Com fer la millor crema de Sant Josep

Preneu nota d'aquests consells perquè sempre us quedi perfecta!

CUINA.CAT

18/03/2019

El 19 de març és Sant Josep, dia que a taula se celebra amb crema catalana, melindros i encenalls de xocolata. Si aquest cap de setmana voleu practicar l’elaboració de la crema, aquí teniu quatre consells perquè us quedi perfecta.

Crema catalana

Crema catalana Thinkstock

Consells per fer la crema a casa pas a pas

  • Els ingredients: encara que sembli una obvietat, si no són de qualitat el resultat se’n ressent. El cuiner Pep Nogué recomana fer servir llet acabada de munyir i pasteuritzada, ous de gallines de pagès alimentades amb blat de moro, midó, sucre, canyella i pela de llimona sense tractar. 
  • Complements: la recepta clàssica diu que la crema catalana s’ha de fer amb canyella i pela de llimona, però hi ha qui hi afegeix vainilla. També hi ha receptaris que hi posen pell de taronja, comí, matafaluga o anís en gra.
  • Per espessir: hi ha receptes que, en lloc de midó, fan la crema amb fècula de patata o amb midó de blat de moro (Maizena). Són altres maneres d’espessir la crema, però amb el midó s’aconsegueix la textura més fina i lleugera.
  • Cocció: cal tenir paciència. És bàsic que la feu a foc suau i sense parar-ho de remenar. Si apugeu el foc, a part d’esquitxar, els ingredients no es mesclaran correctament. I si no ho remeneu, se us pot enganxar al cassó.
  • Refredament: per evitar que es faci una crosta a la superfície de la crema, mentre espereu que es refredi —i abans no hi afegiu el sucre i la cremeu— tapeu-la amb paper film.
  • La recepta: Pep Nogué signa la clàssica, però si en voleu més us convidem a remenar entre aquestes versions

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto