Troba la teva recepta

Com fer la millor crema de Sant Josep

Preneu nota d'aquests consells perquè sempre us quedi perfecta!

CUINA.CAT

18/03/2019

El 19 de març és Sant Josep, dia que a taula se celebra amb crema catalana, melindros i encenalls de xocolata. Si aquest cap de setmana voleu practicar l’elaboració de la crema, aquí teniu quatre consells perquè us quedi perfecta.

Crema catalana

Crema catalana Thinkstock

Consells per fer la crema a casa pas a pas

  • Els ingredients: encara que sembli una obvietat, si no són de qualitat el resultat se’n ressent. El cuiner Pep Nogué recomana fer servir llet acabada de munyir i pasteuritzada, ous de gallines de pagès alimentades amb blat de moro, midó, sucre, canyella i pela de llimona sense tractar. 
  • Complements: la recepta clàssica diu que la crema catalana s’ha de fer amb canyella i pela de llimona, però hi ha qui hi afegeix vainilla. També hi ha receptaris que hi posen pell de taronja, comí, matafaluga o anís en gra.
  • Per espessir: hi ha receptes que, en lloc de midó, fan la crema amb fècula de patata o amb midó de blat de moro (Maizena). Són altres maneres d’espessir la crema, però amb el midó s’aconsegueix la textura més fina i lleugera.
  • Cocció: cal tenir paciència. És bàsic que la feu a foc suau i sense parar-ho de remenar. Si apugeu el foc, a part d’esquitxar, els ingredients no es mesclaran correctament. I si no ho remeneu, se us pot enganxar al cassó.
  • Refredament: per evitar que es faci una crosta a la superfície de la crema, mentre espereu que es refredi —i abans no hi afegiu el sucre i la cremeu— tapeu-la amb paper film.
  • La recepta: Pep Nogué signa la clàssica, però si en voleu més us convidem a remenar entre aquestes versions

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 jun

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

28 jun

Subhasta cantada de peix al Masnou

La subhasta cantada de peix és un dels sistemes de comercialització més antics. Els pescadors de...

29 jun

VI Eclipsi de Garnatxa Blanca

La Denominació d'Origen Terra Alta proposa donar la benvinguda a l'estiu amb una experiència gastronòmica...

29 jun

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto