Consells de cuina La Vanguardia

Com fer la millor crema de Sant Josep

Preneu nota d'aquests consells perquè sempre us quedi perfecta!

CUINA.CAT

13/03/2018

El 19 de març és Sant Josep, dia que a taula se celebra amb crema catalana, melindros i encenalls de xocolata. Si aquest cap de setmana voleu practicar l’elaboració de la crema, aquí teniu quatre consells perquè us quedi perfecta.

Crema catalana

Crema catalana Thinkstock

Consells per fer la crema a casa pas a pas

  • Els ingredients: encara que sembli una obvietat, si no són de qualitat el resultat se’n ressent. El cuiner Pep Nogué recomana fer servir llet acabada de munyir i pasteuritzada, ous de gallines de pagès alimentades amb blat de moro, midó, sucre, canyella i pela de llimona sense tractar. 
  • Complements: la recepta clàssica diu que la crema catalana s’ha de fer amb canyella i pela de llimona, però hi ha qui hi afegeix vainilla. També hi ha receptaris que hi posen pell de taronja, comí, matafaluga o anís en gra.
  • Per espessir: hi ha receptes que, en lloc de midó, fan la crema amb fècula de patata o amb midó de blat de moro (Maizena). Són altres maneres d’espessir la crema, però amb el midó s’aconsegueix la textura més fina i lleugera.
  • Cocció: cal tenir paciència. És bàsic que la feu a foc suau i sense parar-ho de remenar. Si apugeu el foc, a part d’esquitxar, els ingredients no es mesclaran correctament. I si no ho remeneu, se us pot enganxar al cassó.
  • Refredament: per evitar que es faci una crosta a la superfície de la crema, mentre espereu que es refredi —i abans no hi afegiu el sucre i la cremeu— tapeu-la amb paper film.
  • La recepta: Pep Nogué signa la clàssica, però si en voleu més us convidem a remenar entre aquestes versions

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

26 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

27 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

28 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

28 jun

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto