Troba la teva recepta

Les diferències entre el sashimi i el cebiche

Fa una dècada, la cuina japonesa i la peruana es consideraven exòtiques, a casa nostra, però avui paraules com 'sashimi', 'cebiche', 'sushi' i 'tataki' no ens són gens estranyes. Parlem de dues maneres de menjar peix cru a banda i banda de l'oceà Pacífic

Salmó cru per fer sashimi

Salmó cru per fer sashimi

Sashimi:

  • A filets: el peix per a sashimi es talla a filets d'un centímetre de gruix, aproximadament, que es posen al plat amb gingebre i wasabi, per agafar-los amb bastonets.
  • Tataki: una variant del sashimi que consisteix en filets de peix cuits per fora i crus per dins.
  • Blau: es pot fer sashimi amb qualsevol peix, però el més habitual és el blau, de qualitat superior.
  • Soja: normalment, els trossos de sashimi es mullen lleugerament amb salsa de soja per marinar-los i donar-los sabor.

Cebiche:

  • ​Sud-americà: tot i que sovint s'identifica amb la cuina peruana, el cebiche forma part de la gastronomia de molts països sud-americans de la costa del Pacífic, com Xile i l'Equador.
  • Blanc: el lluç, el mero i el verat són tres dels peixos més típics per fer cebiche.
  • Marinat: el peix del cebiche es talla a daus i es macera amb llimona, sal, coriandre i xili.
  • Aprofitat: amb el suc del cebiche es preparen plats com la llet de tigre, que permeten aprofitar-ne el gust.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 mar

Menú a 4 mans de març a Tunateca Balfegó

L'estrella Michelin del mes de març a Tunateca Balfegó arriba del restaurant Yugo The Bunker, a Madrid....

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto