Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les diferències entre el sashimi i el cebiche

Fa una dècada, la cuina japonesa i la peruana es consideraven exòtiques, a casa nostra, però avui paraules com 'sashimi', 'cebiche', 'sushi' i 'tataki' no ens són gens estranyes. Parlem de dues maneres de menjar peix cru a banda i banda de l'oceà Pacífic

Salmó cru per fer sashimi

Salmó cru per fer sashimi

Sashimi:

  • A filets: el peix per a sashimi es talla a filets d'un centímetre de gruix, aproximadament, que es posen al plat amb gingebre i wasabi, per agafar-los amb bastonets.
  • Tataki: una variant del sashimi que consisteix en filets de peix cuits per fora i crus per dins.
  • Blau: es pot fer sashimi amb qualsevol peix, però el més habitual és el blau, de qualitat superior.
  • Soja: normalment, els trossos de sashimi es mullen lleugerament amb salsa de soja per marinar-los i donar-los sabor.

Cebiche:

  • ​Sud-americà: tot i que sovint s'identifica amb la cuina peruana, el cebiche forma part de la gastronomia de molts països sud-americans de la costa del Pacífic, com Xile i l'Equador.
  • Blanc: el lluç, el mero i el verat són tres dels peixos més típics per fer cebiche.
  • Marinat: el peix del cebiche es talla a daus i es macera amb llimona, sal, coriandre i xili.
  • Aprofitat: amb el suc del cebiche es preparen plats com la llet de tigre, que permeten aprofitar-ne el gust.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

30 gen

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 246

SOPES!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Albert Boronat Miró

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto