Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

9 plats carnívors que són una temptació

Si us agrada la carn, prepareu-vos, perquè us vindran moltes ganes de menjar-ne veient aquestes propostes

CUINA.CAT

22/07/2020

L'estiu és temps de barbacoes, de carn a la graella i de gaudir de bons àpats a l'aire lliure. Us volem temptar amb nou receptes de carn que us deixaran amb la boca oberta i, sobretot, us enamoraran.

01 Broquetes de porc a la graella

Broquetes de porc a la graella Miquel Àngel Roque

Broquetes de porc a la graella

Comencem per un plat fàcil i que no falla mai: unes broquetes. Com que fer-les tal qual seria una mica avorrit, Miquel Àngel Roque, que és l'autor d'aquesta recepta, macera la carn amb una mica de llima i hi dóna un toc picant amb bitxo. El gust cítric i el picant hi queden d'allò més bé i, si voleu comprovar-ho, només cal que...

Llegiu la recepta sencera

02 Llom a la pinya

Llom a la pinya Ada Parellada

Llom a la pinya

El llom de porc sempre ha tingut una certa mala fama: que si no té gaire gust, que si queda molt ressec... Però això és perquè no heu tastat aquesta proposta d'Ada Parellada: un llom a la pinya que queda sucós i boníssim. Per què? Doncs perquè en comptes de coure'l a talls a la graella, el cou sencer, a la cassola, una hora. Feu la prova i veureu que bo que és!

Llegiu la recepta sencera

03 Costelles de xai

Costelles de xai

Costelles de xai a la barbacoa

Un clàssic de l'estiu. La carn de xai, i les costelles concretament, agrada gairebé a tothom i és fàcil de preparar. No cal posar-hi gaires condiments, ja que són molt gustoses, però en aquesta recepta hi hem volgut donar un toc de romaní que hi queda molt bé. I que no hi faltin les patates d'acompanyament!

Llegiu la recepta sencera

04 Costelles de vedella en dues coccions

Costelles de vedella en dues coccions Becky Lawton

Costelles de vedella en dues coccions

Per fer aquesta recepta heu de tenir paciència. Molta paciència. Us calen gairebé set hores de forn perquè la carn quedi molt tendra i després un toc de graella. Si resistiu la temptació d'obrir el forn abans d'hora, us prometem que l'espera haurà valgut molt la pena!

Llegiu la recepta sencera

05 Entrecot de bou amb patates ratte a la sal i mantega d'olives

Entrecot de bou amb patates ratte a la sal i mantega d'olives

Entrecot de bou amb patates ratte a la sal i mantega d'olives

Aquesta recepta demostra que la carn pot ser un plat de festa de primera. L'entrecot és una de les peces més preuades i en aquest cas hem optat per una cocció senzilla, a la graella i procurant que per dins quedi més aviat cru. L'acompanyament de les patates i la mantega d'olives és la cirereta d'un "pastís" carnívor que us encantarà!

Llegiu la recepta sencera

06 Filet de porc amb foie-gras i fruita seca

Filet de porc amb foie-gras i fruita seca Becky Lawton

Filet de porc amb foie-gras i fruita seca

La carn de porc acostuma a ser més econòmica que la resta i això fa que tingui certa fama de senzilla, però del que es tracta és de saber-la presentar i acompanyar com cal, com en aquesta recepta: preparem un filet de porc a la graella i l'acompanyem amb una salsa amb foie-gras fresc, vi dolç i una mica de fruita seca. Tasteu-lo i ja ho veureu!

Llegiu la recepta sencera

07 Filet de bou a la brasa amb salsa criolla i patates al caliu

Filet de bou a la brasa amb salsa criolla i patates al caliu

Filet de bou a la brasa amb salsa criolla i patates al caliu

Si teniu una barbacoa a casa, aquesta recepta us permetrà treure'n tot el profit, perquè aquest filet de bou s'ha de coure a la brasa. Bé, el filet i tot l'acompanyament, perquè aquesta recepta és tota una temptació càrnia pensada perquè la prepareu a l'estiu, aprofitant el bon temps.

Llegiu la recepta sencera

08 Filet farcit

Filet farcit

Filet farcit

Aquesta recepta posarà a prova la vostra traça a l'hora de cuinar, però el resultat és boníssim. Hem decidit deixar de banda el típic farciment de pernil i formatge (que també és bo, tot sigui dit) i hem optat per farcir aquest llom amb una barreja de tomàquet, ceba, farigola, pinyons i alfàbrega. Voleu saber com queda? Doncs poseu-vos a cuinar!

Llegiu la recepta sencera

09 Bistec tàrtar

Bistec tàrtar

Bistec tàrtar

Hem deixat per al final la temptació càrnia per excel·lència, el plat icònic dels carnívors: el bistec tàrtar. No cal dir que triar una carn de primeríssima qualitat i amanir-la bé són les claus perquè aquesta recepta quedi boníssima. Sempre és millor picar la carn amb ganivet, però tampoc no ens queixarem si demaneu al carnisser que us la piqui. Ah! I no us el mengeu fred com acabat de sortir de la nevera, que llavors no val res!

Llegiu la recepta sencera

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: