Troba la teva recepta

Menú de la setmana del 23 al 29 de juliol

Aquesta és la nostra proposta per organitzar els àpats de la setmana. Bon profit!

CUINA.CAT

13/07/2018
Amanida d'ostres i olives

Amanida d'ostres i olives

Dilluns

Comencem la setmana amb un menú fresc, senzill, nutritiu i amb molt de sabor.

1. Amanida d'ostres i olives

  • No només us proposem una barreja d'ingredients original, si no que us animem a presentar-la dins d'una llauna. Segur que deixeu tothom amb la boca oberta!
  • Llegiu la recepta completa​

​2. Tonyina amb llima i cacauets picants

  • Una recepta que podríem situar entre el sushi i el cebiche, amb el toc àcid de la llima i el cruixent dels cacauets
  • Llegiu la recepta completa

3. Mousse de petitsuís

  • Recordeu el gust dels petitsuís? Amb aquestes postres ens posem nostàlgics i en fem una mousse boníssima i fàcil de preparar!
  • Llegiu la recepta completa

 

Bacallà amb fesols arromescats

Bacallà amb fesols arromescats

Dijous

Un menú de dijous molt equilibrat i per llepar-se'n els dits

1. Pasta amb pesto

  • Un plat de pasta amb una de les salses italianes més populars, aromàtica, fresca i super gustosa. Escaldeu prèviament les fulles d'albahaca i refredeu-les amb aigua i gel, així mantindran les seves propietats i el seu color verd intens.
  • Llegiu la recepta completa

2. Bacallà amb fesols aromescats

  • Aquesta manera de cuinar peix és molt típica de la cuina marinera catalana, lligant el fumet amb el romesco i fent-ne una salsa irresistible. Podeu substituir els fesols per patates esqueixades, que també ajudaran a espessir la salsa amb el seu midó. 
  • Llegiu la recepta completa

3. Meló i síndria amb pastís d'ametlles i iogurt de cabra

  • Convinem dos de les fruites protagonistes de l'estiu en un mateix postre. Les col·loquem sobre un pastís d'ametlla i ho reguem tot plegat amb iogurt líquid. Si ho culminem amb menta tallada a tires en queda un postre de bandera.
  • Llegiu la recepta completa
Carpaccio de carbassó, remolatxa i parmesà

Carpaccio de carbassó, remolatxa i parmesà

Dimarts

Us proposem un menú de dimarts amb un entrant molt vegetal, una senzilla brotxeta de xai i una deliciosa tarta Tatin.

1. Carpaccio de carbassó, remolatxa i parmesà

  • Per fer aquest entrant tant fresc, tallem els ingredients vegetals ajudant-nos d'una mandolina, o un tallador d'embotits, obtenint làmines de verdures molt fines. Si no teniu cap d'aquests instruments, ho podeu fer amb un pelador. Assegureu-vos que les hortalisses són ben fresques!
  • Llegiu la recepta completa

2. Broqueta de xai i tomàquets cherry

  • Una manera molt senzilla de cuinar la carn de xai, acompanyada de verdures de temporada i perles de mozzarela. Podeu marinar el xai unes hores, amb vinagre, sal, comí, canyella, pebre i ratafia, per fer la carn molt més tendra i gustosa.
  • Llegiu la recepta completa​

3. Tatin de poma

  • Un dels pastissos de poma més internacionals, molt senzill de fer i agrada a tothom. Proveu de fer-ne en porcions individuals, com en petites tartaletes, per tenir-ho ja llest per racions i amb una presentació més delicada.
  • Llegiu la recepta completa
Gaspatxo de cireres

Gaspatxo de cireres Ada Parellada

Dimecres

Dimecres apostem per l'arròs i l'acompanyem d'un gaspatxo molt especial i d'una amanida de fruites per postres.

1. Gaspatxo de cireres

  • Quan fiquem fruites al gaspatxo, com ara cireres, maduixes o síndria, en resulta un gaspatxo amb tocs dolços, perfum fruital, i una càrrega de vitamines extra que el converteix en una sopa freda de categoria.
  • Llegiu la recepta completa

2. Arròs de conill i verdures a la cocota

  • L'arròs d'aqueata setmana el fem de conill i carxofes, proper a allò que els valencians en diuen 'paella'. Aprofiteu el fetge del conill per enrrossir-lo i afegir-lo amb la resta de carn, en potenciarà el gust a carn.
  • Llegiu la recepta completa​

3. Amanida de fruites amb cava

  • Un postre com aquest és una mena d'homenatge a totes les fruites de temporada d'estiu, tallades a quadrats petits i regades amb cava. És una bona opció si teniu restes de fruites per la nevera i no sabeu que fer-ne.
  • Llegiu la recepta completa

 

Figues amb mascarpone i gelea de porto

Figues amb mascarpone i gelea de porto Becky Lawton

Divendres

Tanquem la setmana laboral (si encara no esteu de vacances) amb un menú amb molta verdura i molt producte de temporada.

1. Mussaca d'albergínies

  • Una de les receptes tradicionals de la cuina grega, amb carn de corder i amb iogurt en les seves versions més genuïnes. La podeu fer tota en una placa de forn o bé fer-ne versions individuals.
  • Llegiu la recepta completa​

2. Sardines amb escalivada

  • ​Una recepta molt original de cuinar les sardines, com si fossin una mena de llibrets. Demaneu al vostre peixater de capçalera que us obri les sardines, només us caldrà farcir-les i fregir-les. Si afegiu formatge de cabra al l'escalivada, la magnitud del fet pot ser sublim!
  • Llegiu la recepta completa

3. Figues amb mascarpone i gelea de Porto

  • És temps de figues! Gaudiu-les acompanyades amb la cremositat del mascarpone, i ben regades amb aquesta gelea de Porto que és pur nèctar!
  • Llegiu la recepta completa
Gelats de pal d'albercoc

Gelats de pal d'albercoc

Dissabte

Menú de dissabte amb plats plens d'aroma. Per postres ens refresquem amb gelats de pal d'albercoc.

1. Crema de porros i fonoll

  • La tradicional 'vichyssoise' però amb la gràcia anisada que li aporta el fonoll, molt veràstil en totes les àrees de la cuina, també el podem fer servir en preparacions dolces. Gaudiu d'aquesta crema ben freda, afegint-hi glaçons si voleu.
  • Llegiu la recepta completa 

2. Escabetx de bonítol

  • Un mètode de conserva però també una manera de cuinar peixos blaus i aus molt gustosa. Doteu-lo d'aromes incorporant-hi pells de cítrics i herbes aromàtiques, com el llorer, l'alfàbrega, la farigola i el romaní.
  • Llegiu la recepta completa

3. Gelats de pal d'albercoc

  • És temporada d'albercocs, gaudim d'aquesta fruita de pinyol en forma de gelat de pal, tot i que també en podeu fer un gelat convencional i cremós, posant tota la barreja en un mateix recipient i anant-lo batent de tant en tant.
  • Llegiu la recepta completa
Poma caramel·litzada, crumble i gelat de vainilla

Poma caramel·litzada, crumble i gelat de vainilla

Diumenge

Acabem la setmana amb un menú de grans plats molt gustosos!

1. Canelons de sípia farcits de llagostins i bolets amb vinagreta

  • Interessant proposta de canelons, on la pasta que embolica el farciment està feta de sípia, tallada a làmines ben fines amb l'ajut d'una màquina de tallar embotits, i un farciment de gran nivell, amb bolets de temporada i llagostins.
  • Llegiu la recepta completa

2. Tagín de pollastre

  • De plat principal, aquesta receta de cuina marroquina, plena de perfums per la quantitat d'espècies que porta. El seu nom prové del recipient on es cuina, amb una tapa de forma cónica que permet mantenir la temperatura durant força temps.
  • Llegiu la recepta completa​

3. Poma caramel·litzada, crumble i gelat de vainilla

  • Per acabar, un postre amb la poma com a protagonista ple de textures i temperatures. Si durant l'estiu acostumeu a tenir sempre algun gelat al congelador, feu-lo servir per acompanyar les postres.
  • Llegiu la recepta completa 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 jul

Capvespres a Món Sant Benet 2018

Sant Benet té memòria. Sota les seves pedres s’amaguen històries sorprenents que val la pena...

19 jul

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

19 jul

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

20 jul

Contalles del Delta

MónNatura Delta de l’Ebre proposa una activitat especial per als vespres d’aquest estiu, fins...

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto