Consells de cuina La Vanguardia

Menú de la setmana del 14 al 20 de maig

Aquesta és la nostra proposta per organitzar els àpats de la setmana. Bon profit!

CUINA.CAT

11/05/2018
Rotlles de paper d'arròs i cogombre farcits de llenties i verdures crues

Rotlles de paper d'arròs i cogombre farcits de llenties i verdures crues Becky Lawton

Dilluns

Sempre ens agrada començar la setmana amb un àpat lleuger, no sigui cas que l'excés us jugui alguna mala passada que us deixi fora de joc.

  1. Rotlles de paper d'arròs i cogombre farcits de llenties i verdures crues​
    • Aquest primer plat us aportarà una important dosi de vitamines. Hi trobem fins a vuit tipus diferents d'hortalisses: cogombre, rave, bitxo, ceba tendra, llenties, tomàquet, pebrot verd i pebrot vermell.
    • Llegiu la recepta completa
  2. Mongetes blanques amb sípia​
    • Les mongetes blanques destaquen pel seu alt contingut en hidrats de carboni complexos, que aporten energia de llarga durada, i fibra, que afavoreix el trànsit intestinal.
    • Llegiu la recepta completa
  3. Maduixes en gelatina de roibos​
    • Segurament coneixeu les infusions de roibos, que rebaixen la tensió nerviosa i combaten els problemes digestius. En aquest cas us proposem que deixeu infusionar dues bossetes de roibos i gerds per, posteriorment, fer-ne una gelatina.
    • Llegiu la recepta completa
Fideuada vegetal

Fideuada vegetal

Dimarts

Encarem el dimarts amb un menú eminentment vegetal i amb un important toc mariner.

  1. Fideuada vegetal​
    • La fideuada també es pot gaudir sense que calgui posar-hi cloïsses, sèpia, gambes, musclos... Aquí la fem amb espinacs, faves, mongeta tendra i carbassó i també queda boníssima!
    • Llegiu la recepta completa
  2. Moll de roca amb pa d'algues, escamarlans i una samfaina diferent​
    • La singularitat d'aquesta samfaina rau en la farina de tempura. Feu una pasta amb la farina i aigua freda, passeu les verdures per la pasta i fregiu-les en oli roent.
    • Llegiu la recepta completa
  3. Pastís cremós de maduixa i plàtan​
    • Tres motius perquè us animeu a fer aquest pastís: una base de pa de pessic, una capa de maduixa i una altra capa de plàtan. Aneu amb compte, això sí, que no es barregin les dues capes. El resultat és un pastís flonjo i cremós: suculent!
    • Llegiu la recepta completa
Assortiment de formatges amb confitura de carbassa i vi ranci

Assortiment de formatges amb confitura de carbassa i vi ranci

Dimecres

L'àpat que us proposem per al dimecres congrega tres receptes plenes de tradició. 

  1. Cloïsses a la marinera amb ceba​
    • Una de les maneres més tradicionals de fer els musclos i les cloïsses és a la marinera. Nosaltres ho fem amb ceba confitada, tomàquets tallats a quadrets, all i julivert picat.
    • Llegiu la recepta completa
  2. 'Cocido madrileño'
    • Probablement un dels plats més emblemàtics de la gastronomia madrilenya. Els seus ingredients imprescindibles són els cigrons, la cansalada i algun embotit com ara el xoriço.
    • Llegiu la recepta completa
  3. Assortiment de formatges amb confitura de carbassa i vi ranci​
    • Fem servir tres tipus de formatge: un semicurat de cabra tipus Garrotxa, un suau semicurat de vaca de la Segarra i unes boletes de formatge fresc que acompanyem amb una mica de codonyat. La idea és que els consumiu en aquest ordre, de més fort a més suau.
    • Llegiu la recepta completa
Risotto de primavera

Risotto de primavera Anna Garcia Frigola

Dijous

En l'època de l'any en què ens trobem, no podríem haver trobat un millor plat d'arròs per celebrar que ja és dijous!

  1. Risotto de primavera​
    • Per fer aquest risotto tan primaveral, fem servir alguns productes de temporada, com ara favetes, pèsols i carbassó. Recordeu que la millor varietat d'arròs per als risottos és l'arbori.
    • Llegiu la recepta completa
  2. Gall de Sant Pere i vieira amb puré de patata trufada i cardets​
    • Diu la llegenda que Sant Pere baixava del cel per agafar el millor peix del mar. Es tracta d'una espècie força comuna a les costes catalanes, molt apreciada per la seva carn melosa i aromàtica.
    • Llegiu la recepta completa
  3. Granissat de menta, coco i maracujà​
    • Aquestes postres plantegen quatre receptes en una: granissat de menta, crema de maracujà, emulsió de coco i streussels de coco.
    • Llegiu la recepta completa
Sopa de quinoa especiada

Sopa de quinoa especiada

Divendres

Tot seguit, us presentem el menú vegetarià de la setmana!

  1. Sopa de quinoa especiada​
    • La quinoa destaca per ser rica en proteïna. Això fa que sigui un aliment molt aconsellable per a persones que segueixen una dieta vegetariana. Tot i no ser tècnicament un cereal, ja que no pertany a la família de les gramínies, té un alt contingut en midó que fa que se l'utilitzi com a tal.
    • Llegiu la recepta completa
  2. Bunyols de cigrons amb avellanes​​
    • Si teniu fills petits, us proposem que feu aquesta recepta amb ells. S'ho passaran d'allò més bé fent boletes amb la barreja de cigrons, ceba, olives picades, sèsam i avellanes. A més, es tracta d'un plat molt saludable.
    • Llegiu la recepta completa
  3. Taronges amb gelat de farigola​

  • Aquestes postres combinen la personalitat cítrica de la taronja amb l'aroma silvestre del gelat de farigola.
  • Llegiu la recepta completa
Tagín de xai i verdures

Tagín de xai i verdures

Dissabte

La volta al món d'aquesta setmana ens porta a França, al Magrib i a l'Extrem Orient.

  1. Quiche amb pernil cuit i formatge comté​
    • La quiche és un pastís salat fet amb pasta brisa, ous batuts, crema de llet i altres ingredients (vegetals, carn, formatge o bolets) que varien segons la recepta. En aquest cas hi posem pernil cuit i comté, un formatge de pasta premsada cuita produït a la regió francesa de Franche-Comté.
    • Llegiu la recepta completa
  2. Tagín de xai i verdures​
    • El tagín és un tipus de plat típic del Marroc i altres països del Magrib que s'elabora en una cassola amb tapa cònica de fang. D'aquesta manera els aliments es couen sense cap greix afegit, només amb el vapor que queda retingut dins del recipient.
    • Llegiu la recepta completa
  3. Sopa de litxis amb sorbet de poma verda i pastís de formatge​
    • El litxi és una fruita procedent de països com la Xina, el Vietnam, Indonèsia i Filipines. Té la pell vermella i rugosa i la polpa blanca, rica en vitamina C.
    • Llegiu la recepta completa
Tapeta de sobrassada amb pera i formatge de cabra gratinat

Tapeta de sobrassada amb pera i formatge de cabra gratinat Becky Lawton

Diumenge

I acabem la setmana en gran, amb un menú rotund i suculent.

  1. Tapeta de sobrassada amb peres i formatge de cabra gratinat​
    • La sobrassada (potser no calen presentacions) és un embotit molt típic a Mallorca fet amb carn de porc, cansalada blanca, pebre vermell, pebre negre i sal. La combinació amb el formatge de cabra és senzillament irresistible.
    • Llegiu la recepta completa
  2. Peus de porc​
    • Un dels ingredients indispensables de la nostra gastronomia. Les receptes que es fan amb els peus de porc són pràcticament infinites. Nosaltres els bullim amb aigua, ceba, pastanaga i llorer. Posteriorment hi afegim una picada d'ametlles i julivert.
    • Llegiu la recepta completa
  3. Púding d’orxata, ensaïmades i dolç de préssec​
    • En aquest púding hi conflueixen una especialitat mallorquina, l'ensaïmada, i una de típicament valenciana, l'orxata.
    • Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 mai

Fonaments de la cuina: fruites i verdures

Amb la primavera arriben les fruites més vermelloses i amb més antioxidants: maduixes, cireres, albercocs,...

24 mai

Taller de cuina amb algues

Les algues són una font excepcional d'oligoelements, vitamines i minerals que ens ajuden a depurar l'organisme....

24 mai

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

24 mai

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto