CUINA.CAT
24/01/2020Mandonguilles amb ceps i pèsols
El dilluns comenceu amb un plat molt senzill però alhora original, enrotlleu amb una fulla de codonyat, formatge, escarola, pera i farigola. Després d'aquest entrant, passeu a les mandonguilles, us recomanem seguir la recepta de Rosana Huguet, de la fonda Emilio, són les tradicionals amb pèsols però amb ceps, en comptes de sípia, us facilitarà la digestió i a més, deixarà lloc a les postres: un cake de pastanaga i festucs!
Patata d'Olot
Dimarts doneu-vos el gust de menjar unes patates d'Olot, que, si no sou de la Garrotxa, segur que trobeu a faltar. Aquestes estan farcides de carn de pollastre i de porc. Per fer el segon necessitareu comprar verats petits i algunes verdures per acompanyar, l'ingredient més important, però, és el vinagre de xerès per poder-los fer en escabetx. Per fer les postres aprofiteu dues de les fruites de temporada, el moniato i la mandarina, si mai les heu menjat conjuntades, aquesta és una bona ocasió.
Batut de plàtan, mango i fruita de la passió amb llavors de xia
El primer plat de dimecres consta de cogombres i nap naikon, varietat del Japó, ben escorreguts i al seu punt de sal, de segon unes empanades de porc fumat i una salsa de poma a l'estil chutney i per postres un batut nutritiu amb el gust del plàtan com a predominant i el toc exòtic del mango i les fruites de la passió adient.
Rodó de carn picada amb espigalls Becky Lawton
Alla norma és un plat típic sicilià on es combina pasta amb verdura, salsa de tomàquet i formatge al gust, el trobem poc a restaurants del nostre país. Tot i que, a part de ser molt bona, és una alternativa pels vegetarians; dijous us proposem que feu aquesta versió de macarrons. Posteriorment elaboreu un rodó de carn picada farcida d'espigalls i acompanyeu-lo amb una salsa de verdures. De postres us espera un gotet de iogurt, gengibre i peta zetas!
Fondue suïssa
Divendres rodejeu-vos de bona companyia perquè el menú que us espera no és pas per qualsevol àpat, de primer una fondue de formatges suïssos: recordeu que hi ha persones que són més xerraires i d'altres que de mentre van sucant, no us despisteu! De segon una carn estofada amb patates i herbes aromàtiques i de postres un còctel de whiskey i llimonada d'autèntic pub.
Magdalenes d'espàrrecs i alls
Dissabte de primer plat feu magdalenes i de postres feu arròs. No, no ens hem tornat bojos! Sabeu que de pastissos se'n poden fer salats, doncs amb les magdalenes és el mateix, aquesta en concret està feta d'ous, patates i espàrrecs. De segon, assaboriu el gust del peix al màxim, amb salmó i gambes banyats en salsa de gambes. I per postres, resolem el misteri, arròs arbori cobert de canyella i xocolata.
Lluç amb anxoves Anna Garcia Frigola
Diumenge, el menú no pot ser més tradicional. Comenceu l'àpat amb una bona calçotada, el número i la quantitat de salsa és orientatiu, ningú més que vosaltres coneix els vostres comensals. De segon un lluç molt suau amb un toc de llimona i mostassa i de postres la crema catalana de tota la vida! Reivindiquem allò que és bo!
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.