Preparació
- Escaldeu breument els espinacs, deixeu-los refredar en aigua freda i gel. Tritureu-los amb la llet i els ous batuts, coleu-ho i poseu-ho en motlles o flameres al bany maria, no més de 3 cm de líquid per motlle. Coeu-los tapats amb alumini durant 20 min a 180 ºC. Traieu-los del forn i deixeu-los refredar.
- Poseu a coure les patates violetes, senceres i amb pell, durant 10-15 min fins que quedin tendres.
- Podeu comprar el pop cuit o coure’l a casa, el temps de cocció dependrà de la mida del pop i del procés de conservació. Un pop mitjà d’uns 3 kg que hagi estat congelat tardarà aproximadament 35 min a coure’s.
- Presenteu el plat disposant sobre el flam d’espinacs una selecció d’enciams i brots tendres, els cirerols tallats per la meitat, la patata violeta encara tèbia i el pop cuit, i acabeu-ho amb un rajolí d’oli d’oliva, la sal i un bon polsim de pebre vermell de la Vera.