Preparació
- Escaliveu els tomàquets i els alls i peleu-ho tot. Fregiu la nyora, prèviament hidratada amb aigua, amb oli.
- Al morter, piqueu l’all, el pebrot sec, les ametlles i les avellanes amb una mica d’oli, fins que tingueu una pasta molt fina.
- Incorporeu-hi el tomàquet, el pebre vermell i el vinagre, i remeneu-ho.
- A poc a poc, afegiu-hi l’oli, tot remenant-ho, fins que la salsa quedi espessa.
- Deslligueu el romesco amb l’oli.
- Poseu el tomàquet al plat i la ventresca a sobre, amb l’all i la ceba. A un costat, poseu-hi la barreja d’enciams. Amaniu-ho tot amb l’oli de romesco.
Un plat dels restaurants Cullera de Boix
- Cullera de Boix Boqueria. Hospital, 3. Barcelona. 93 412 49 44
- Cullera de Boix Urquinaona. Ronda Sant Pere, 24. Barcelona. 93 268 79 82