Troba la teva recepta

Preparació

  1. Si compreu el pop fresc, renteu-lo sota l’aixeta. Congeleu-lo en una bossa de plàstic 48 h. Si és molt gros, en podeu tallar les potes i congelar-les per separat, i descongelar les que necessiteu.
  2. Deixeu-lo descongelar. Poseu al foc una olla on hi càpiga bé, amb 2 l d’aigua, l’api, la ceba i el llorer. Quan bulli, espanteu-hi el pop posant-lo a l’aigua i traient-lo. Feu-ho tres cops i deixeu-lo dins de l’aigua. Si no el cobreix, afegiu-hi més aigua bullent i deixeu-ho 15-20 min, fins que la carn cedeixi quan el punxeu amb un escuradents. Un cop cuit, retireu-lo de l’aigua i deixeu-lo temperar. Reserveu l’aigua de cocció.
  3. Per al sofregit: escaliveu els tomàquets i els 'cherry' al forn, a màxima potència, fins que la pela se’ls torri. Aneu-los retirant en funció de la mida. Peleu els 'cherry' i poseu-los al forn apagat, perquè s’assequin amb la calor residual. Els grossos, deixeu-los sencers, amb pela i tot.
  4. Daureu els alls picats en una cassoleta amb l’oli i afegiu-hi els tomàquets grossos escalivats sencers i la pasta de nyora. Deixeu-ho sofregir a foc mitjà, perquè es vagi concentrant, 10 min. Passeu-ho per un sedàs o tritureu-ho.
  5. Per a l’arròs: talleu els xoriços en sis rodelles i daureu-los en una cassola amb l’oli. Retireu-los i, al mateix oli, coeu-hi el sofregit i l’arròs, 1 min.
  6. Mulleu-ho amb 2 l de brou de cocció del pop i saleu-ho. Coeu-ho a foc mitjà 10 min, remenant-ho de tant en tant perquè no s’enganxi.
  7. Per a la picada: piqueu les ametlles i el safrà en un morter, amb un xic de sal. Afegiu-la a l’arròs i deixeu-ho coure 5 min, fins que estigui grenyal. Afegiu-hi el pop i el xoriço, rectifiqueu-ho de brou calent, si el voleu ben caldós, i remeneu-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 jul

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

20 jul

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

20 jul

Aplec del Romesco

Cada tercer dissabte de juliol, la plaça Major d'aquest municipi de la Conca de Barberà s'omple de gom...

20 jul

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto