Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Si compreu el pop fresc, renteu-lo sota l’aixeta. Congeleu-lo en una bossa de plàstic 48 h. Si és molt gros, en podeu tallar les potes i congelar-les per separat, i descongelar les que necessiteu.
  2. Deixeu-lo descongelar. Poseu al foc una olla on hi càpiga bé, amb 2 l d’aigua, l’api, la ceba i el llorer. Quan bulli, espanteu-hi el pop posant-lo a l’aigua i traient-lo. Feu-ho tres cops i deixeu-lo dins de l’aigua. Si no el cobreix, afegiu-hi més aigua bullent i deixeu-ho 15-20 min, fins que la carn cedeixi quan el punxeu amb un escuradents. Un cop cuit, retireu-lo de l’aigua i deixeu-lo temperar. Reserveu l’aigua de cocció.
  3. Per al sofregit: escaliveu els tomàquets i els 'cherry' al forn, a màxima potència, fins que la pela se’ls torri. Aneu-los retirant en funció de la mida. Peleu els 'cherry' i poseu-los al forn apagat, perquè s’assequin amb la calor residual. Els grossos, deixeu-los sencers, amb pela i tot.
  4. Daureu els alls picats en una cassoleta amb l’oli i afegiu-hi els tomàquets grossos escalivats sencers i la pasta de nyora. Deixeu-ho sofregir a foc mitjà, perquè es vagi concentrant, 10 min. Passeu-ho per un sedàs o tritureu-ho.
  5. Per a l’arròs: talleu els xoriços en sis rodelles i daureu-los en una cassola amb l’oli. Retireu-los i, al mateix oli, coeu-hi el sofregit i l’arròs, 1 min.
  6. Mulleu-ho amb 2 l de brou de cocció del pop i saleu-ho. Coeu-ho a foc mitjà 10 min, remenant-ho de tant en tant perquè no s’enganxi.
  7. Per a la picada: piqueu les ametlles i el safrà en un morter, amb un xic de sal. Afegiu-la a l’arròs i deixeu-ho coure 5 min, fins que estigui grenyal. Afegiu-hi el pop i el xoriço, rectifiqueu-ho de brou calent, si el voleu ben caldós, i remeneu-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada 251

AQUEST ESTIU, MENJA'T EL COCO!

  • Tot el que us cal per ser 'foodies' de debò
  • Kenya Nakamura i Anna Perayre

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto