Troba la teva recepta

Preparació

  1. Si compreu el pop fresc, renteu-lo sota l’aixeta. Congeleu-lo en una bossa de plàstic 48 h. Si és molt gros, en podeu tallar les potes i congelar-les per separat, i descongelar les que necessiteu.
  2. Deixeu-lo descongelar. Poseu al foc una olla on hi càpiga bé, amb 2 l d’aigua, l’api, la ceba i el llorer. Quan bulli, espanteu-hi el pop posant-lo a l’aigua i traient-lo. Feu-ho tres cops i deixeu-lo dins de l’aigua. Si no el cobreix, afegiu-hi més aigua bullent i deixeu-ho 15-20 min, fins que la carn cedeixi quan el punxeu amb un escuradents. Un cop cuit, retireu-lo de l’aigua i deixeu-lo temperar. Reserveu l’aigua de cocció.
  3. Per al sofregit: escaliveu els tomàquets i els 'cherry' al forn, a màxima potència, fins que la pela se’ls torri. Aneu-los retirant en funció de la mida. Peleu els 'cherry' i poseu-los al forn apagat, perquè s’assequin amb la calor residual. Els grossos, deixeu-los sencers, amb pela i tot.
  4. Daureu els alls picats en una cassoleta amb l’oli i afegiu-hi els tomàquets grossos escalivats sencers i la pasta de nyora. Deixeu-ho sofregir a foc mitjà, perquè es vagi concentrant, 10 min. Passeu-ho per un sedàs o tritureu-ho.
  5. Per a l’arròs: talleu els xoriços en sis rodelles i daureu-los en una cassola amb l’oli. Retireu-los i, al mateix oli, coeu-hi el sofregit i l’arròs, 1 min.
  6. Mulleu-ho amb 2 l de brou de cocció del pop i saleu-ho. Coeu-ho a foc mitjà 10 min, remenant-ho de tant en tant perquè no s’enganxi.
  7. Per a la picada: piqueu les ametlles i el safrà en un morter, amb un xic de sal. Afegiu-la a l’arròs i deixeu-ho coure 5 min, fins que estigui grenyal. Afegiu-hi el pop i el xoriço, rectifiqueu-ho de brou calent, si el voleu ben caldós, i remeneu-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 oct

Jornades gastronòmiques 'La poma a la cuina'

Pomes farcides de carn, amb botifarra dolça, amb confit de pinya o amanida de formatge fresc, entre d'altres. Tornen...

18 oct

III Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l'Arròs de Tardor

Com ja es tradició, el poble tarragoní de Mont-roig del Camp i Miami Platja celebra unes jornades dedicades...

18 oct

'Cosa/Cos' de Les Impuxibles

A través d'un poemari en viu, una selecció personal de poemes de dones, es visibilitza el procés...

18 oct

1es Jornades Gastronómiques Km 0 a l'Alta Ribagorça

Interessats a tastar els productes locals de l'Alta Ribagorça? Els caps de setmana de l'11 d'octubre al 3...

Portada Cuina 232

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto