Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Pep Nogué es va desplaçar fins a Olesa de Montserrat, on va visitar Bea Galán, i van cuinar junts un arròs negre per llepar-se’n els dits. Descobriu quins consells li ha donat en Pep! La Bea va deixar clar que li agradava molt fer arrossos i, entre diverses propostes, vam seleccionar aquest. El nostre xef més inquiet, Pep Nogué, va donar-li uns quants consells i trucs per fer-lo una mica diferent, amb un resultat espectacular. D’entrada, van fer la salmorreta, és a dir, van fer un sofregit diferent, molt típic de la zona d’Alacant: primer van triturar un parell d’alls, una mica de pebrot verd, julivert i tomàquet ratllat, i, tot seguit, van coure el sofregit molt més ràpid que el tradicional. D’altra banda, la sípia i el calamar els van estofar per separat en una cassola amb una mica d’oli i un raig de vi blanc. Tot plegat, per obtenir un arròs negre deliciós!

Preparació

  1. Escalfeu oli d'oliva verge extra DOP Siurana en una paella i, quan estigui calent, afegiu-hi pebrot verd i vermell i daureu-los una mica. Afegiu-hi la ceba i, quan estigui gairebé daurada, l’all.
  2. Salpebreu-ho i afegiu-hi la sípia, a trossets petits, i, quan estigui mig daurada, afegiu-hi les gambes, pelades. Quan tingui coloret, afegiu-hi un raig de conyac; quan s’evapori, tireu-hi la melsa de la sípia, remeneu-ho bé i afegiu-hi el tomàquet fregit. Tireu-hi els pebres, i remeneu-ho perquè no es cremi.
  3. Tireu-hi l’arròs i rossegeu-lo, amb la tinta, que hi tirareu després. Tireu-hi un altre raig de conyac. Afegiu-hi el fumet. Deixeu-ho coure.

Els consells de Pep Nogué

La Bea fa servir una paella de 30 cm per a dues persones. Com diu en Pep: “En una paella grossa i amb poc gruix d’arròs, es fa el socarraet."

La Bea es va deixar aconsellar per en Pep i van elaborar un sofregit típic de la zona d’Alacant que permet coure’l en molt menys temps.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 283

TRENQUEM ELS MENÚS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Joan Capilla

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: