Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Renteu els bolets i talleu-los a dauets.
  2. Amb l’ajut d’un adult, salteu-los en una paella, a foc mitjà, amb un raig d’oli i una mica de sal. Han de perdre tota l’aigua.
  3. Retireu-los de la paella, poseu-los en un recipient i barregeu-los amb el paté.
  4. A la mateixa paella, sofregiu lentament una ceba picada amb un raig d’oli fins que s’enrosseixi, uns 10 min.
  5. Un cop enrossida, barregeu-la amb els bolets i el paté.
  6. Per a la beixamel: poseu la mantega en una cassola, a foc mitjà, fins que agafi un to marronós. Aboqueu-hi la farina i remeneu-ho bé. Aboqueu-hi la llet i no pareu de remenar-ho fins que s’espesseixi. Saleu-ho. Si no l’heu de fer servir de seguida, feu-la refredar tapada a pell amb un plàstic film, és a dir, de manera que el plàstic toqui la beixamel.
  7. En una olla gran amb aigua bullent, aneu abocant-hi les plaques de caneló, una a una. Han de coure 12 min.
  8. Coleu-les i refresqueu-les immediatament sota un rajolí d’aigua freda. Poseu-les sobre un drap humit, ben arrenglerades.
  9. Farciu els canelons amb una cullerada de bolets, ceba i paté, i enrotlleu-los.
  10.  Poseu una capa de beixamel en una safata de forn. Per sobre, col·loqueu-hi els canelons i cobriu-ho amb una altra capa de beixamel. Acabeu-ho amb una bona quantitat de formatge ratllat i poseu-ho al forn a escalfar i gratinar.

El consell

  • Com que aquesta recepta dóna una mica de feina, quan la prepareu podeu aprofitar per fer-ne més quantitat i congelar-ne una part. Simplement heu de posar els canelons, sense la beixamel, en safates d’una ració. Quan els vulgueu fer servir, només els haureu de descongelar, afegir-hi una mica de beixamel i posar-los al forn. La mar de pràctic!
  • Els canelons són magnífics perquè els podeu farcir amb tot allò que us agradi i sempre queden boníssims. Els heu tastat farcits de verdura o de peix?
  • Si us voleu estalviar feina, podeu comprar la beixamel feta.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: