Troba la teva recepta

Preparació

  1. Retireu els caps dels carrabiners i peleu-los deixant-ne les cues. Feu aquesta operació sobre una safata per reservar-ne tot el suc.
  2. Claveu una broqueta al cos dels carrabiners al llarg, per evitar que es doblegui en confitar-los. Reserveu-ho a la nevera.
  3. Peleu les escalunyes i la pastanaga; talleu-les a rodanxes fines.
  4. Renteu els tomàquets i trossegeu-los. Escalfeu una cassola amb oli d’oliva i mantega, sofregiu-hi les escalunyes i les pastanagues fins que l’escalunya estigui translúcida. Reserveu-ho.
  5. Afegiu a la cassol una mica d’oli, si cal, i incorporeu-hi cinc dels caps i les carcasses dels carrabiners. Reserveu-ne la resta per a una altra preparació.
  6. Sofregiu-ho uns minuts pressionant amb una cullera de fusta perquè deixin anar tot el seu suc. Torneu a incorporarhi les escalunyes, les pastanagues i el bitxo picat, remeneu-ho i afegiu-hi els tomàquets. Remeneu-ho, salpebreu-ho i mulleu-ho amb el conyac. Deixeu-ho 1 min i afegiu-hi el vi blanc i, 2 min més tard, l’aigua. Quan hagi arrencat el bull, feu-ho coure a foc suau 40 min.
  7. Passeu-ho per un xinès i mantingueulo calent.
  8. Peleu l’api i talleu-lo de forma regular. Feu-ho coure amb aigua salada abundant.
  9. Fregiu les trompetes de la mort amb oli d’oliva abundant. Escorreu-les sobre paper absorbent.
  10. Confiteu les cues dels carrabiners amb oli d’oliva 6 min a 60-65 ºC. Escorreu-ho i retireu la broqueta.
  11. Afegiu uns trossets de mantega a la salsa reservada i barregeu-ho bé. Si cal, es pot lligar amb una mica de midó de blat de moro. Serviu les cues sobre una base de salsa amb l’api. Afegiu-hi les trompetes de la mort cruixents i uns germinats abans de servir-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

15 jul

Mercat del Préssec d’Ordal 2018

A la plaça de Subirats de Sant Pau d’Ordal es podrà adquirir, tots els caps de setmana de juny,...

17 jul

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

18 jul

Capvespres a Món Sant Benet 2018

Sant Benet té memòria. Sota les seves pedres s’amaguen històries sorprenents que val la pena...

19 jul

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto