Troba la teva recepta

Preparació

  1. Retireu els caps dels carrabiners i peleu-los deixant-ne les cues. Feu aquesta operació sobre una safata per reservar-ne tot el suc.
  2. Claveu una broqueta al cos dels carrabiners al llarg, per evitar que es doblegui en confitar-los. Reserveu-ho a la nevera.
  3. Peleu les escalunyes i la pastanaga; talleu-les a rodanxes fines.
  4. Renteu els tomàquets i trossegeu-los. Escalfeu una cassola amb oli d’oliva i mantega, sofregiu-hi les escalunyes i les pastanagues fins que l’escalunya estigui translúcida. Reserveu-ho.
  5. Afegiu a la cassol una mica d’oli, si cal, i incorporeu-hi cinc dels caps i les carcasses dels carrabiners. Reserveu-ne la resta per a una altra preparació.
  6. Sofregiu-ho uns minuts pressionant amb una cullera de fusta perquè deixin anar tot el seu suc. Torneu a incorporarhi les escalunyes, les pastanagues i el bitxo picat, remeneu-ho i afegiu-hi els tomàquets. Remeneu-ho, salpebreu-ho i mulleu-ho amb el conyac. Deixeu-ho 1 min i afegiu-hi el vi blanc i, 2 min més tard, l’aigua. Quan hagi arrencat el bull, feu-ho coure a foc suau 40 min.
  7. Passeu-ho per un xinès i mantingueulo calent.
  8. Peleu l’api i talleu-lo de forma regular. Feu-ho coure amb aigua salada abundant.
  9. Fregiu les trompetes de la mort amb oli d’oliva abundant. Escorreu-les sobre paper absorbent.
  10. Confiteu les cues dels carrabiners amb oli d’oliva 6 min a 60-65 ºC. Escorreu-ho i retireu la broqueta.
  11. Afegiu uns trossets de mantega a la salsa reservada i barregeu-ho bé. Si cal, es pot lligar amb una mica de midó de blat de moro. Serviu les cues sobre una base de salsa amb l’api. Afegiu-hi les trompetes de la mort cruixents i uns germinats abans de servir-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 jul

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

20 jul

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 jul

Biofira L'Ecològica de Solsona 2019

Coincidint amb la Setmana del Medi Ambient, que a Solsona se celebra del 15 al 21 de juliol, la ciutat acull una...

20 jul

Mercat Romà de Guissona 2019

Des de fa 23 anys, Guissona rememora el seu passat romà amb una festa on els visitants tenen l’oportunitat...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto