Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Retireu els caps dels carrabiners i peleu-los deixant-ne les cues. Feu aquesta operació sobre una safata per reservar-ne tot el suc.
  2. Claveu una broqueta al cos dels carrabiners al llarg, per evitar que es doblegui en confitar-los. Reserveu-ho a la nevera.
  3. Peleu les escalunyes i la pastanaga; talleu-les a rodanxes fines.
  4. Renteu els tomàquets i trossegeu-los. Escalfeu una cassola amb oli d’oliva i mantega, sofregiu-hi les escalunyes i les pastanagues fins que l’escalunya estigui translúcida. Reserveu-ho.
  5. Afegiu a la cassol una mica d’oli, si cal, i incorporeu-hi cinc dels caps i les carcasses dels carrabiners. Reserveu-ne la resta per a una altra preparació.
  6. Sofregiu-ho uns minuts pressionant amb una cullera de fusta perquè deixin anar tot el seu suc. Torneu a incorporarhi les escalunyes, les pastanagues i el bitxo picat, remeneu-ho i afegiu-hi els tomàquets. Remeneu-ho, salpebreu-ho i mulleu-ho amb el conyac. Deixeu-ho 1 min i afegiu-hi el vi blanc i, 2 min més tard, l’aigua. Quan hagi arrencat el bull, feu-ho coure a foc suau 40 min.
  7. Passeu-ho per un xinès i mantingueulo calent.
  8. Peleu l’api i talleu-lo de forma regular. Feu-ho coure amb aigua salada abundant.
  9. Fregiu les trompetes de la mort amb oli d’oliva abundant. Escorreu-les sobre paper absorbent.
  10. Confiteu les cues dels carrabiners amb oli d’oliva 6 min a 60-65 ºC. Escorreu-ho i retireu la broqueta.
  11. Afegiu uns trossets de mantega a la salsa reservada i barregeu-ho bé. Si cal, es pot lligar amb una mica de midó de blat de moro. Serviu les cues sobre una base de salsa amb l’api. Afegiu-hi les trompetes de la mort cruixents i uns germinats abans de servir-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: