Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Netegeu el peix d'escates, espines i pell, talleu-lo a daus de 2 x 2 cm i reserveu-los a la nevera.
  2. Peleu i netegeu els llagostins i escaldeu-los en aigua bullent amb sal (no llenceu aquesta aigua, servirà per obrir els musclos) 30 s. Refredeu-los amb aigua amb gel, escorreu-los i reserveu-los a la nevera.
  3. Netegeu els musclos i poseu-los al foc amb un rajolí d'aigua de bullir els llagostins. Tapeu-los i, quan s'obrin, atureu-ne la cocció, traieu-los de la closca i conserveu l'aigua que han deixat anar.
  4. Talleu el pop a rodanxes de 0,5 cm i reserveu-les a la nevera.
  5. Per al moniato: renteu-lo i bulliu-lo com si es tractés d'una patata. Després, peleu-lo i talleu-lo a rodanxes; reserveu-les.
  6. Netegeu l'enciam, escorreu-lo i reserveu-lo a la nevera.
  7. Peleu i talleu la ceba en juliana, reserveu-la.
  8. Per al 'rocoto' i l''ají' groc: heu de tenir en compte que són productes que piquen molt, talleu-ne trossos petits, d'1 x 1cm, i reserveu-los.
  9. Espremeu les llimones, sense esprémer massa, perquè no deixin anar l'amargor de les peles i la part blanca interior. Poseu el suc en un recipient, amb un tros petit de 'rocoto' i 'ají' groc, el gingebre, el coriandre, l'all, sal i pebre, un raig d'oli d'oliva i un parell de cullerades de l'aigua d'obrir els musclos. Tritureu-ho amb l’ajuda d'un túrmix.
  10. Col·loqueu el peix i la ceba en un colador i renteu-ho amb aigua molt freda, poseu-ho en un recipient de vidre o porcellana, salpebreu-ho i afegiu-hi la salsa de llimona. Deixeu-ho macerar 5 min. Es pot deixar més temps, però com més temps passi la textura del peix anirà canviant.

MUNTATGE

  1. Us recomanem que refredeu els plats prèviament.
  2. Disposeu la barreja de peix, marisc i ceba al plat, col·locant l'enciam en forma de bouquet, acompanyat del moniato i el blat de moro.
  3. Opcionalment, afegiu-hi un raig d'oli d'oliva.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: