Troba la teva recepta

Preparació

  1. Obriu la carbassa per la meitat i traieu-ne les pipes, amb l’ajuda d’una cullera. Poseu-la en una safata per al forn.
  2. Escalfeu el forn a 190 ºC. Poseu-hi la carbassa amb la pela a sota i deixeu-la coure 40-45 min, fins que la polpa estigui tova.
  3. Traieu-la del forn, deixeu-la refredar una mica, peleu-la i reserveu-la per a preparar la crema.
  4. Peleu les cebes i piqueu-les a la brunesa. 
  5. Poseu una cassola amb oli a foc mitjà i ofegueu la ceba. Quan comenci a agafar color, desglaceu-la amb el rom i deixeu-ho coure 2-3 min, perquè s’evapori l’alcohol. Salpebreu-ho.
  6. Afegiu-hi la carbassa cuita a trossos, remeneu-ho bé i mulleu-ho amb el suc de taronja i el brou de verdures (o aigua).
  7. Poseu-hi mitja beina de vainilla oberta al llarg (rasqueu-ne la polpa de dins) i barregeu-ho bé.
  8. Deixeu-ho coure 10-12 min, a foc mitjà. 
  9. Traieu la beina de vainilla i tritureu-ho.
  10. Es pot colar la crema amb un colador xinès fi o bé servir-la directament, ben calenta.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

01-28 feb

Jornades gastronòmiques 'Temps d'uriços'

Els eriçons de mar són uns dels productes que reben més noms diferents al nostre país. Depèn...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

Portada 237 Neta

BACALLÀ FOODIE. MAI NO L'HAVÍEU CUINAT AIXÍ!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carlota Claver

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto