Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Peleu les patates, talleu-les i bulliu-les, tan sols cobertes d’aigua, fins que siguin toves, uns 30 min.
  2. Amb molta cura, tritureu-les amb l’aigua de cocció i acabeu el batut amb la nata líquida. Si no teniu clar com fer anar el túrmix, millor que demaneu ajuda a un adult. Salpebreu-ho.
  3. Com sempre que feu servir els fogons, demaneu a un adult que us doni un cop de mà. Passeu el bacó per una paella, a foc lent, perquè vagi suant. Quan s’hagi enrossit, reserveu-lo.
  4. Talleu la baiona ben menuda i també passeu-la per la paella. Ha de quedar lleugerament cruixent.
  5. Talleu el pa a dauets i també torreu-lo a la paella del bacó i la baiona. Reserveu-ho.
  6. A la mateixa paella, amb un raig d’oli, qualleu un ou, com si fos un ou ferrat, però sense fregir-lo.
  7. Serviu la crema de patata en plats, juntament amb l’ou, una mica de bacó i baiona. Acabeu-ho posant-hi uns quants pinyons torrats i daus de pa per sobre.

El consell

  • Si voleu, en comptes d’ous de gallina podeu fer servir ous de guatlla. El plat quedarà igual de bo!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: