Preparació
- Per a la crema: poseu en un pot alt i estret l'all, el vinagre, les ametlles i la sal. Tritureu-ho. Incorporeu-hi l'oli. Quan sigui una pasta, afegiu-hi l'aigua perquè es vagi lligant i us quedi una crema líquida i blanquinosa. Coleu-ho i reserveu-ho a la nevera.
- Escaldeu les gambes en aigua bullent amb sal 2 min, refredeu-les en aigua i gel, peleu-les i reserveu-les. Talleu les dues figues de moro pelades a daus petits i regulars.
- Per al granissat: elaboreu un almívar amb el sucre i l'aigua, traieu-lo del foc, incorporeu-hi el suc de les figues i afegiu-hi l'aiguardent. Remeneu-ho i congeleu-ho.
- Poseu al centre del plat un piló de figa de moro a daus, les gambes al damunt i la crema (freda, però no de nevera). Raspeu amb una forquilla el granissat i poseu-lo a sobre.