Amb aquest plat, el restaurant Petit Montjuïc participa en l'edició 2019 del Nou Plat Favorit dels Catalans
Preparació
- Netegeu la vedella trossejada, assequeu-la bé i salpebreu-la. Reserveu-la.
- Escalfeu una paella amb oli i una cullerada de mantega smen a foc baix. Tireu-hi la ceba tallada a la brunesa i, quan estigui de color mel, afegiu-hi l'all tallat molt fi i acabeu-ho de sofregir.
- Afegiu la carn al sofregit i fregiu-la bé, a foc baix, mentre hi aneu posant les espècies de cuscús i el tomàquet sofregit.
- Quan la carn estigui sofregida, poseu-hi mig litre d'aigua tèbia, i aneu-ne afegint a mesura que s'evapori, tot a foc alt. La carn ha de coure 30 min a foc fort i, després, abaixeu la intensitat i manteniu-la una hora més a foc baix.
- Prepareu una cassola amb les verdures tallades a quarts. Sofregiu-hi ceba i all i, quan estigui sofregit, incorporeu-hi la pastanaga, sofregiu-ho tot i poseu-hi aigua perquè bulli. Reserveu-ho. En el mateix brou, coeu el carbassó i acabeu-ho amb la carbassa.
- Quan les verdures estiguin cuites i les hàgiu reservat, tireu els cigrons al brou perquè bullin una estona.
- En un altre foc, poseu-hi l'olla de cuscús perquè s'evapori 15 min. Poseu el cuscús en una altra plata, per mullar-lo amb una mica d'aigua i mantega smen. Torneu-ho a posar tot a l'olla de cuscús 15 min més i torneu-lo a retirar, per afegir-hi més aigua i smen, fins que el cuscús quedi al punt.
- Amb els ingredients per separat, munteu el plat: primer el cuscús i després la carn i les verdures. En una sopera a part, reserveu la salsa de coure la carn, per remullar el cuscús i les verdures.