Troba la teva recepta

Amb aquest plat, el restaurant Petit Montjuïc​ participa en l'edició 2019 del Nou Plat Favorit dels Catalans

Preparació

  1. Netegeu la vedella trossejada, assequeu-la bé i salpebreu-la. Reserveu-la.
  2. Escalfeu una paella amb oli i una cullerada de mantega smen a foc baix. Tireu-hi la ceba tallada a la brunesa i, quan estigui de color mel, afegiu-hi l'all tallat molt fi i acabeu-ho de sofregir.
  3. Afegiu la carn al sofregit i fregiu-la bé, a foc baix, mentre hi aneu posant les espècies de cuscús i el tomàquet sofregit.
  4. Quan la carn estigui sofregida, poseu-hi mig litre d'aigua tèbia, i aneu-ne afegint a mesura que s'evapori, tot a foc alt. La carn ha de coure 30 min a foc fort i, després, abaixeu la intensitat i manteniu-la una hora més a foc baix.
  5. Prepareu una cassola amb les verdures tallades a quarts. Sofregiu-hi ceba i all i, quan estigui sofregit, incorporeu-hi la pastanaga, sofregiu-ho tot i poseu-hi aigua perquè bulli. Reserveu-ho. En el mateix brou, coeu el carbassó i acabeu-ho amb la carbassa.
  6. Quan les verdures estiguin cuites i les hàgiu reservat, tireu els cigrons al brou perquè bullin una estona.
  7. En un altre foc, poseu-hi l'olla de cuscús perquè s'evapori 15 min. Poseu el cuscús en una altra plata, per mullar-lo amb una mica d'aigua i mantega smen. Torneu-ho a posar tot a l'olla de cuscús 15 min més i torneu-lo a retirar, per afegir-hi més aigua i smen, fins que el cuscús quedi al punt.
  8. Amb els ingredients per separat, munteu el plat: primer el cuscús i després la carn i les verdures. En una sopera a part, reserveu la salsa de coure la carn, per remullar el cuscús i les verdures.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

17 gen

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

17 gen

Taller per escalfar-nos Nou! 2020

El divendres 17 de gener, de 20.15 a 21.45 h, es durà a terme al Centre Cívic Sagrada Família un...

19 gen

Fira del Fesol 2020

A Catalunya, per Sant Antoni, se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

19 gen

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

Portada 235

SUPER SANS! TRUCS PER ESTRENAR BÉ EL 2020

  • Formatges singulars
  • L'alè de la Mediterrània en un bistrot d'Esparreguera

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto