Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Demaneu a un adult que us ajudi a bullir les patates, amb pela, uns 20 min.
  2. Refresqueu-les, peleu-les i talleu-les a dauets.
  3. Amb l’ajut d’un pelador, peleu la pastanaga i bulliu-la sencera, uns 10 min. Talleu-la a dauets.
  4. Bulliu els pèsols i refresqueu-los.
  5. Barregeu la patata amb la pastanaga i els pèsols. Afegiu-hi la tonyina esmicolada.
  6. Per a la lactonesa, es tracta de batre la llet amb una mica de sal. Si cal, demaneu ajuda a un adult. Aneu-hi afegint oli a raig, a poc a poc, i bateu-ho fins que s’espesseixi.
  7. Barregeu la lactonesa amb les verdures cuites i passeu-ho tot a una safata.
  8. Acabeu-ho amb els ous durs tallats a llunes, les olives tallades per la meitat, unes torrades i una mica de pebre vermell.

El consell

  • La lactonesa es diferencia de la maionesa perquè, a l’hora de preparar-la, en comptes d’ou fem servir llet. Un cop feta, la podeu guardar a la nevera un parell de dies i fer-la servir per acompanyar amanides d’enciam, de pasta...
  • L’ensalada russa queda genial amb tot tipus d’ingredients. Proveu de posar-hi gambetes, blat de moro, tomàquets cherry, nous trossejades...
  • Si teniu pressa, en comptes de bullir les patates les podeu coure al microones. Tardareu la meitat de temps!

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: