Preparació
Preparació
- Demaneu a un adult que us ajudi a bullir les patates, amb pela, uns 20 min.
- Refresqueu-les, peleu-les i talleu-les a dauets.
- Amb l’ajut d’un pelador, peleu la pastanaga i bulliu-la sencera, uns 10 min. Talleu-la a dauets.
- Bulliu els pèsols i refresqueu-los.
- Barregeu la patata amb la pastanaga i els pèsols. Afegiu-hi la tonyina esmicolada.
- Per a la lactonesa, es tracta de batre la llet amb una mica de sal. Si cal, demaneu ajuda a un adult. Aneu-hi afegint oli a raig, a poc a poc, i bateu-ho fins que s’espesseixi.
- Barregeu la lactonesa amb les verdures cuites i passeu-ho tot a una safata.
- Acabeu-ho amb els ous durs tallats a llunes, les olives tallades per la meitat, unes torrades i una mica de pebre vermell.
El consell
- La lactonesa es diferencia de la maionesa perquè, a l’hora de preparar-la, en comptes d’ou fem servir llet. Un cop feta, la podeu guardar a la nevera un parell de dies i fer-la servir per acompanyar amanides d’enciam, de pasta...
- L’ensalada russa queda genial amb tot tipus d’ingredients. Proveu de posar-hi gambetes, blat de moro, tomàquets cherry, nous trossejades...
- Si teniu pressa, en comptes de bullir les patates les podeu coure al microones. Tardareu la meitat de temps!