Troba la teva recepta

Preparació

Preparació

  1. Demaneu a un adult que us ajudi a bullir les patates, amb pela, uns 20 min.
  2. Refresqueu-les, peleu-les i talleu-les a dauets.
  3. Amb l’ajut d’un pelador, peleu la pastanaga i bulliu-la sencera, uns 10 min. Talleu-la a dauets.
  4. Bulliu els pèsols i refresqueu-los.
  5. Barregeu la patata amb la pastanaga i els pèsols. Afegiu-hi la tonyina esmicolada.
  6. Per a la lactonesa, es tracta de batre la llet amb una mica de sal. Si cal, demaneu ajuda a un adult. Aneu-hi afegint oli a raig, a poc a poc, i bateu-ho fins que s’espesseixi.
  7. Barregeu la lactonesa amb les verdures cuites i passeu-ho tot a una safata.
  8. Acabeu-ho amb els ous durs tallats a llunes, les olives tallades per la meitat, unes torrades i una mica de pebre vermell.

El consell

  • La lactonesa es diferencia de la maionesa perquè, a l’hora de preparar-la, en comptes d’ou fem servir llet. Un cop feta, la podeu guardar a la nevera un parell de dies i fer-la servir per acompanyar amanides d’enciam, de pasta...
  • L’ensalada russa queda genial amb tot tipus d’ingredients. Proveu de posar-hi gambetes, blat de moro, tomàquets cherry, nous trossejades...
  • Si teniu pressa, en comptes de bullir les patates les podeu coure al microones. Tardareu la meitat de temps!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

21 nov

Cava Sound 2019

Arriba el Cava Sound, el festival que reuneix cava i música en directe en un ambient únic. El 21 de novembre,...

22 nov

Tallers de tardor del cicle gastronòmic (R)EVOLUCIÓ A LA CUINA

Aquesta tardor, el Mercat de la Plaça de Cuba us convida a fer la revolució a la cuina. Amb quatre activitats...

22-23 nov

Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià 2019

D’aquí a tres anys tindrà lloc la commemoració del 500è aniversari de l’estada...

23 nov

Subhasta solidària del Trepat

L’Associació Festa del Trepat i la Plataforma Riuada Solidària han organitzat una subhasta d'art...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto