Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Talleu el ventre del peix i traieu-li les vísceres. Renteu-lo bé amb aigua.
  2. Talleu els crancs per la meitat i enrossiu-los en una cassola amb un xic d'oli i un gra d'all aixafat. Afegiu-hi el peix, cobriu-ho amb aigua freda i feu que arrenqui el bull, escumant-ho.
  3. Feu-ho coure tapat, a foc lent, 15 min. Reserveu-ho i, un cop fred, coleu-ho.
  4. Netegeu la canana, talleu-ne les potes a rodelles i el cos, a daus d'1 cm de gruix. 
  5. En una cassola de ferro, daureu els fideus amb un bon raig d'oli, escorreu-los i reserveu-los sobre paper de cuina.
  6. A la mateixa cassola i amb part de l'oli, salteu la canana una mica salada i, quan estigui daurada, retireu-la.
  7. A la mateixa cassola, feu un sofregit amb la ceba picada i el pebrot a dauets. Quan estigui tot ben tou, afegiu-hi el tomàquet pelat i ratllat. Deixeu-ho que es redueixi 10 min. Afegiu-hi el vi i deixeu que es torni a reduir.
  8. Per a la picada: piqueu els ingredients en un morter.
  9. Per a l'allioli: poseu l'ou en un got per a braç elèctric, amb l'oli, la sal i els alls pelats. Poseu el braç al fons de tot i no el comenceu a apujar fins que comenci a emulsionar. Afegiu-hi el suc de llimona i el julivert, i bateu-ho. Refrigereu-ho.
  10. Quan el sofregit estigui concentrat, afegiu-hi la canana, els pèsols, les herbes i els fideus. Cobriu-ho amb el brou, afegiu-hi la picada i deixeu que cogui, 15-20 min.
  11. Deixeu-ho 5 min. Serviu els fideus i el peix del fumet a banda, amb l'allioli.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

04 jul

Nits de pel·lícula entre vinyes

Jean Leon presenta Nits de Pel·lícula entre Vinyes, dues vetllades inoblidables on cinema, gastronomia...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto