Troba la teva recepta

Preparació

Preparació 

  1. Talleu el ventre del peix i traieu-li les vísceres. Renteu-lo bé amb aigua.
  2. Talleu els crancs per la meitat i enrossiu-los en una cassola amb un xic d'oli i un gra d'all aixafat. Afegiu-hi el peix, cobriu-ho amb aigua freda i feu que arrenqui el bull, escumant-ho.
  3. Feu-ho coure tapat, a foc lent, 15 minuts. Reserveu-ho i, un cop fred, coleu-ho.
  4. Netegeu la canana, talleu-ne les potes a rodelles i el cos, a daus d'1 cm de gruix. 
  5. En una cassola de ferro, daureu els fideus amb un bon raig d'oli, escorreu-los i reserveu-los sobre paper de cuina.
  6. A la mateixa cassola i amb part de l'oli, salteu la canana una mica salada i, quan estigui daurada, retireu-la.
  7. A la mateixa cassola, feu un sofregit amb la ceba picada i el pebrot a dauets. Quan estigui tot ben tou, afegiu-hi el tomàquet pelat i ratllat. Deixeu-ho que es redueixi 10 minuts. Afegiu-hi el vi i deixeu que es torni a reduir.
  8. Per a la picada: piqueu els ingredients en un morter.
  9. Per a l'allioli: poseu l'ou en un got per a braç elèctric, amb l'oli, la sal i els alls pelats. Poseu el braç al fons de tot i no el comenceu a apujar fins que comenci a emulsionar. Afegiu-hi el suc de llimona i el julivert, i bateu-ho. Refrigereu-ho.
  10. Quan el sofregit estigui concentrat, afegiu-hi la canana, els pèsols, les herbes i els fideus. Cobriu-ho amb el brou, afegiu-hi la picada i deixeu que cogui, 15-20 minuts.
  11. Deixeu-ho 5 minuts. Serviu els fideus i el peix del fumet a banda, amb l'allioli.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 set

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

20 set

Dia Mundial de la Paella

La paella s'ha convertit en la icona gastronòmica de València, i el 20 de setembre n'és el dia mundial....

21 set

Mercat de la Terra amb Peix a la Brasa

Si les iniciatives sostenibles i ecològiques són el vostre estil esteu de sort, perquè comença...

21 set

Verema a Albet i Noya

Amb motiu de la verema d'enguany, Albet i Noya obre les seves portes per tal d'oferir a petits i grans una nova...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto