Preparació
- Peleu les patates i tornegeu-les a l’anglesa, és a dir, en forma de pilota de rugbi. Peleu la pastanaga i talleu-la a rodanxes. Netegeu el carbassó i talleu-lo a trossos d’uns 5 cm.
- Feu bullir cada ingredient, inclosos els pèsols, amb aigua i sal i en cassons diferents perquè no es barregin els gustos, fins que estiguin grenyals. Escorreu-los i refredeu-los en aigua freda i gel. Escorreu-los molt bé.
- Netegeu bé el gall de Sant Pere i feu-li dues incisions en forma de creu per cada costat perquè hi penetri millor l’escalfor de la planxa. Saleu-lo, unteu-lo amb un raig d’oli i poseu-lo a la planxa a temperatura moderada, i vigileu que quedi daurat per totes dues bandes.
- Feu una salsa vinagreta amb 3 parts d’oli d’oliva, 1 part de suc de llimona, sal, pebre negre mòlt, pebre vermell mòlt i unes gotes de vinagre. Bateu-ho tot enèrgicament amb un batedor.
- Serviu el gall de Sant Pere en una plata de ceràmica calenta, i hi afegiu la salsa i el julivert tallat ben menut per sobre. Col·loqueu una llimona, tallada per la meitat, als costats, juntament amb la guarnició ben calenta.