Preparació
A la cuina:
- Deixeu la taula de cedre en remull 1 h.
- Peleu les gambes deixant-ne les cues.
- Piqueu el julivert i barregeu-lo amb la pell de les llimones, l'all i els flocs de xili.
- Afegiu a la mescla tres cullerades d'oli d'oliva i salpebreu-ho.
- Tireu les gambes a la mescla i remeneu tots els ingredients perquè quedin ben coberts.
A la barbacoa:
- Prepareu la barbacoa per a calor directa i indirecta, a 180 °C. Si feu servir una barbacoa de carbó de 57 cm, necessitareu mitja xemeneia de briquetes enceses.
- Assequeu bé la taula de cedre i poseu-la sobre la calor directa.
- Quan la fusta comenci a crepitar i la taula a fer fum, gireu-la i poseu-la sobre la calor indirecta.
- Col·loqueu les gambes damunt la taula. Coeu-les sobre calor indirecta 15 min o fins que les gambes assoleixin una temperatura central de 58 °C.
- Peleu les dues llimones, talleu-les per la meitat, ruixeu-les amb oli d'oliva i poseu-les de cap per avall a la barbacoa fins que hi apareguin marques.
- Serviu les llimones al costat de les gambes.