Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

  1. Renteu les cireres i traieu-ne la cua. Talleu-les per la meitat i traieu-ne el pinyol.
  2. Poseu en una olla a bullir amb aigua i un polsim de sal. Quan arrenqui el bull, tireu-hi el llobregant (o llàmantol) i deixeu-lo coure 7 min. Retireu-lo i poseu-lo en un cassó amb aigua freda i gel per tallar la cocció. Escorreu-lo i peleu-ne la cua i les dues potes. Talleu la cua en 12 rodelles. Talleu també la carn de les potes ben finament.
  3. A la mateixa aigua de coure el llobregant, escaldeu el tomàquet durant 30 s. Refredeu-lo, peleu-lo i talleu-ho longitudinalment. Traieu les granes i talleu-lo a daus d'1 cm de costat. Reserveu-ho.
  4. Poseu les cireres en un cassó alt i estret juntament amb mig litre d'aigua mineral, un polsim de sal i el vinagre. Tritureu-les fins que quedi ben fi. Sense parar de triturar-ho, aneu-hi afegint oli d'oliva perquè emulsioni i quedi brillant. Si queda una sopa massa espessa, podeu liquar-la afegint-hi un xic més d'aigua. En acabat, rectifiqueu-la de sal i vinagre i passeu-la per un colador xinès. Refredeu-la.
  5. Per muntar el plat, barregeu el tomàquet a daus amb les potes de llobregant i una mica de porradell picat. Poseu-ho al fons del plat soper. Poseu-hi les rodelles de llobregant al damunt, i, al voltant, la sopa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 mai

Vins i Sons 2018

L'Associació de Vins de la Vall del Riu Corb celebra un cicle de concerts vermut que tenen lloc en diversos...

27 abr - 20 mai

Ganxotapes de Primavera 2018

Del 27 d’abril al 20 de maig, Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) celebra una de les activitats...

19-20 mai

XI Arrels del Vi

La fira vitivinícola Arrels del Vi compta amb la presència de 25 cellers de la DO Empordà i un celler...

16 feb - 21 mai

Beehave a la Fundació Miró

No és cap secret que la desaparició de les abelles suposaria un autèntic cataclisme per al nostre planeta,...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto