Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Renteu les cireres i traieu-ne la cua. Talleu-les per la meitat i traieu-ne el pinyol.
  2. Poseu en una olla a bullir amb aigua i un polsim de sal. Quan arrenqui el bull, tireu-hi el llobregant (o llàmantol) i deixeu-lo coure 7 min. Retireu-lo i poseu-lo en un cassó amb aigua freda i gel per tallar la cocció. Escorreu-lo i peleu-ne la cua i les dues potes. Talleu la cua en 12 rodelles. Talleu també la carn de les potes ben finament.
  3. A la mateixa aigua de coure el llobregant, escaldeu el tomàquet durant 30 s. Refredeu-lo, peleu-lo i talleu-ho longitudinalment. Traieu les granes i talleu-lo a daus d'1 cm de costat. Reserveu-ho.
  4. Poseu les cireres en un cassó alt i estret juntament amb mig litre d'aigua mineral, un polsim de sal i el vinagre. Tritureu-les fins que quedi ben fi. Sense parar de triturar-ho, aneu-hi afegint oli d'oliva perquè emulsioni i quedi brillant. Si queda una sopa massa espessa, podeu liquar-la afegint-hi un xic més d'aigua. En acabat, rectifiqueu-la de sal i vinagre i passeu-la per un colador xinès. Refredeu-la.
  5. Per muntar el plat, barregeu el tomàquet a daus amb les potes de llobregant i una mica de porradell picat. Poseu-ho al fons del plat soper. Poseu-hi les rodelles de llobregant al damunt, i, al voltant, la sopa.

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: