Preparació
- En una cassola, escalfeu el ghee o l’oli vegetal, i afegiu-hi les llavors negres del cardamom, la canyella i el clau d’espècia. Fregiu-ho a foc mitjà fins que el clau s’infli.
- Afegiu-hi la ceba, pelada i tallada a la juliana fina. Sofregiu-ho fins que estigui transparent i afegiu-hi el gingebre, pelat i picat o aixafat, i els quatre grans d’all, i coeu-ho 2 min.
- Renteu totes les verdures, peleu-les, les que ho necessitin, i talleu-les a daus o a trossets o rodanxes, segons la verdura.
- Primer afegiu a la cassola les verdures que tarden més a coure’s, com les patates, el pebrot, les mongetes tendres i les pastanagues; deixeu-les coure 4-5 min.
- Afegiu-hi les espècies (la cúrcuma, el comí, el fenigrec, el xili vermell i el curri) i els anacards picats, remeneu-ho i deixeu-ho coure 1 min.
- Afegiu-hi les verdures de menys cocció, com el carbassó; salpebreu-ho, remeneu-ho i afegiu-hi el iogurt.
- Remeneu-ho bé i afegiu-hi, si cal, una mica d'aigua tèbia (1/2 got) i deixeu-ho coure a foc molt suau, fent xup-xup molt a poc a poc, fins que les verdures estiguin cuites.
- Retireu-ho del foc i afegiu-hi una bona picada de coriandre per sobre. Podeu servir el korma de verdures acompanyat d’arròs basmati bullit o amb pa chapati.