Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. En comprar l’orada, demaneu al peixater que la filetegi i li retiri totes les espines.
  2. Peleu i talleu les patates tan primes com pugueu. Hi ha un estri que es diu mandolina i que serveix per tallar els aliments a làmines que va molt bé. És preferible que el faci anar un adult.
  3. En una safata de forn, poseu un bon raig d’oli i estireu-hi les patates filetejades, intentant que coincideixin on posareu el peix. A sobre, poseu-hi un filet d’orada, cobriu-ho amb una làmina de pernil i poseu-hi una altra capa d’orada. Tapeu l’orada amb patates, com si fossin escates.
  4. Afegiu-hi una mica de sal i ruixeu-ho amb l’oli i el vi blanc.
  5. Tapeu la safata de forn amb paper d’alumini i demaneu ajuda a un adult per coure l’orada al forn, a 180 ºC, 20 min.
  6. Torneu a demanar ajuda per retirar el paper d’alumini i deixeu-ho coure uns 15 min més, perquè les patates es torrin.

El consell

  • L’orada és un peix boníssim, amb un gust suau que agrada pràcticament a tots els nens. Per fer-la d’una manera ben senzilla, podeu preparar-la forn. En una safata de forn, poseu una capa de patates tallades a rodelles primes, per sobre poseu-hi l’orada i salpebreu-la. Acabeu-ho amb la ceba tallada a làmines i els tomàquets partits a trossos. Poseu-hi un bon raig d’oli i un raig de vi blanc. Enforneu-ho uns 20 min i llestos!
  • Ho sabíeu? L’orada és un peix hermafrodita. Quan neixen, tots els exemplars són mascles i, cap als tres anys, es converteixen en femella!
  • El nom d’orada ve de la franja de color daurat que té al cap.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: