Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

L’escriptor Jordi López va proposar cuinar amb Pep Nogué una recepta de plat únic amb pasta, sípia i cloïsses, i el nostre xef la va arrodonir amb quatre consells de sapiència culinària. Tot i que Jordi López és el president de l’Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana, no ens va proposar cuinar cap sopa de lletres. Va preferir compartir els fogons amb Pep Nogué per elaborar un plat de pasta amb un toc ben mariner, gràcies a la sípia i les cloïsses, un marisc al qual, casualment, en Jordi va dedicar un espectacle poètic-eròtic-musical. L’escriptor ens va citar al seu pis de Barcelona per preparar la recepta i compartir els consells i els secrets culinaris amb el nostre xef, sota l’atenta mirada del fotògraf Enrique Marco, que no es va perdre cap detall. Per cert, nosaltres també tenim un consell: quan compreu cloïsses, no les deixeu en aigua perquè es depurin, deixeu-les sense res o bé en aigua de mar!

Preparació

  1. En un cassó sense aigua, poseu les cloïsses al foc fins que s’obrin. Retireu-les i reserveu-les.
  2. En una paella, feu un sofregit amb oli d’oliva, els tomàquet de pera ratllats, els tomàquets cherry tallats a trossets i el porro i la ceba picats.
  3. Separeu els tomàquets cherry i tritureu tota la resta. Abans d’acabar-ho de triturar, afegiu-hi l’allioli.
  4. Bulliu la pasta negra, segons les indicacions del fabricant.
  5. En una altra paella, salteu la sípia, tallada a tires, amb una culleradeta d’oli, uns segons a foc alt. Quan s’hi hagi fet una crosteta, apagueu el foc i reserveu-ho.
  6. Barregeu-ho tot i serviu-ho amb el julivert tallat.

Els consells de Pep Nogué

En Jordi va fer servir allioli normal, però en Pep li va aconsellar que en fes un de negat per integrar més la verdura al plat.

A ritme de rock! En Pep va explicar a en Jordi que la pasta s’ha de coure amb molta aigua (2,5 litres per 250 grams de pasta) perquè s’hidrati bé.

En Pep va recomanar en Jordi que, en lloc de coure-les al vapor, escaldi les cloïsses 6-8 segons en aigua de mar (o en un litre d’aigua amb 60 grams de sal marina) perquè tinguin més gust.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

28 nov

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 245

NADAL KM 0. PASSAREM LES FESTES MÉS A PROP QUE MAI!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Eric Ortuño

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto