Troba la teva recepta

Preparació

Preparació

  1. Demaneu ajuda a un adult per obrir les vieires. Heu de col·locar la petxina sobre un drap de cuina, perquè no rellisqui, i passar un ganivet petit entre les dues valves, pressionant lleugerament per separar-les. Rasqueu la petxina per enretirar la carn, amb cura de no trencar-la.
  2. Renteu els medallons i el coral, eliminant bé les barbes adherides i tota la sorra. Reserveu-ho a la nevera, tapat amb un drap.
  3. Renteu també les petxines i reserveu-les.
  4. Piqueu la ceba i, amb l’ajut d’un adult, sofregiu-la lentament, amb un raig d’oli. Afegiu-hi el porro a mitja cocció.
  5. Passats 5 min, afegiu-hi els peixos, tallats menuts.
  6. Quan siguin cuits, poseu-hi la salsa de tomàquet i coeu-ho 5 min més.
  7. Incorporeu-hi la farina i deixeu-ho coure 2 min. Poseu-hi la llet i remeneu-ho constantment, fins a formar una beixamel.
  8. Poseu a cada petxina un medalló de vieira amb el coral. Cobriu-ho amb la beixamel.
  9. Empolseu-ho amb pa ratllat abundant i gratineu-ho al forn. 

El consell

Després de menjar-les, guardeu les petxines per fer-les servir més endavant. Quan vulgueu tornar a preparar aquesta recepta, podeu comprar les vieires congelades, sense closca, o farcir les petxines només amb peix.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17 oct

Palamós Gastronòmic 2019

Participar en un showcoking de cuina marinera, fer una visita guiada a la subhasta del peix o participar...

17 oct

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

17 oct

Jornades gastronòmiques 'La poma a la cuina'

Pomes farcides de carn, amb botifarra dolça, amb confit de pinya o amanida de formatge fresc, entre d'altres. Tornen...

17 oct

III Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l'Arròs de Tardor

Com ja es tradició, el poble tarragoní de Mont-roig del Camp i Miami Platja celebra unes jornades dedicades...

Portada Cuina 232

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto