Preparació
Preparació
- Netegeu les múrgoles per si tenen una mica de terra. Reserveu-les.
- Peleu i piqueu la ceba i, amb l’ajuda d’un adult, coeu-la lentament amb la mantega, en una cassola o una paella gran, uns 10 min.
- Afegiu-hi les múrgoles, els pèsols i el vi blanc. Deixeu evaporar el vi.
- Mentrestant, poseu el brou a escalfar.
- Afegiu l’arròs a la cassola, remeneu-ho una mica i aboqueu-hi un parell de cullerots de brou calent. A mesura que l’arròs vagi absorbint el líquid, aneu-hi afegint cullerots de brou. Heu d’anar remenant la cassola perquè vagi sortint el midó i l’arròs s’emulsioni.
- Continueu incorporant brou calent a l’arròs fins a arribar als 18 min de cocció.
- Passats els 18 min, l’arròs ha d’estar cremós, mai sec. Afegiu-hi el parmesà ratllat, comproveu si li cal una mica de sal, barregeu-ho bé i ja podeu servir el risotto.
El consell
Quan feu risotto, heu d’anar remenant de tant en tant l’arròs perquè deixi anar el midó. D’aquesta manera, aconseguiu que quedi més espès i melós.
Si no trobeu múrgoles o no us acaben d’agradar, podeu preparar la recepta amb un altre tipus de bolets. Veureu que l’arròs també queda deliciós amb xampinyons, carreretes...
Ho sabíeu? Hi ha molts tipus d’arròs. Rodó, llarg, bomba, basmati... Busqueu les receptes que van més bé per a cada varietat i animeu-vos a tastar-les!