Preparació
- Piqueu la ceba i la penca d’api ben menudes.
- Talleu a daus la pastanaga i el carbassó.
- Blanquegeu 3 min, en aigua bullent salada, les favetes, els pèsols i els daus de pastanaga i carbassó.
- Poseu un raig d’oli a la cassola i daureu-hi la ceba i l’api, sense que agafin color. Passats 2-3 min, aboqueu-hi l’arròs i remeneu-lo 1 min. Regueu-ho amb un parell de llossades de brou i, quan torni a bullir, incorporeu-hi les verdures, menys el carbassó. Tapeu l’atuell i deixeu-ho coure, a foc suau, 20-25 min, tot remenant-ho de tant en tant i afegint-hi brou, si cal. Afegiu-hi el carbassó 5 min abans del final de la cocció.
- Ratlleu-hi una mica de formatge pel damunt i incorporeu-hi la mantega. Fora del foc, remeneu-ho i deixeu-ho reposar un moment. Salpebreu-ho. Un cop als plats, poseu-hi la resta de formatge, en forma d’encenalls fins, pel damunt.
CONSELL
L'arròs ha de quedar cremós, per això s'ha de remenar de tant en tant.