Troba la teva recepta

Preparació

Preparació

  1. Demaneu a la peixateria que talli el cap de les sardines, en netegi les tripes i en rasqui les escates.
  2. Salue-les, enfarineu-les i doneu-lis uns cops lleugers perquè rebutgin la farina sobrera.
  3. Amb l’ajuda d’un adult, fregiu-les en una paella amb oli calent abundant, 2 min.
  4. Passeu-les a una cassola de fang, ben endreçades, de manera que tot el fons del recipient quedi cobert.
  5. Rebutgeu l’oli de fregir les sardines, netegeu la paella on les heu fregit i poseu-hi l’oli d’oliva verge per a l’escabetx. Afegiu-hi els alls laminats, enceneu el foc a potència mitjana i, quan comencin a daurar-se, apagueu el foc i afegiu-hi el pebre vermell i el vinagre, amb molta cura perquè no us esquitxi.
  6. Afegiu-hi les herbes i torneu a encendre el foc. Deixeu que tot plegat bulli 2 min i cobriu les sardines.
  7. És recomanable que l’escabetx reposi uns dies.

El consell

  • L’escabetx és una tècnica que ens permet conservar els aliments en bones condicions força dies. Podeu guardar aquestes sardines escabetxades a la nevera ben bé una setmana. Si voleu improvisar un sopar ràpid i bo, les podeu servir sobre una llesca de pa amb tomàquet.
  • Sabíeu que la sardina és un peix blau molt saludable? Els experts recomanen consumir aquest tipus de peix un parell de cops per setmana.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 oct

1es Jornades Gastronómiques Km 0 a l'Alta Ribagorça

Interessats a tastar els productes locals de l'Alta Ribagorça? Els caps de setmana de l'11 d'octubre al 3...

18 oct

Palamós Gastronòmic 2019

Participar en un showcoking de cuina marinera, fer una visita guiada a la subhasta del peix o participar...

18 oct

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

18 oct

Jornades gastronòmiques 'La poma a la cuina'

Pomes farcides de carn, amb botifarra dolça, amb confit de pinya o amanida de formatge fresc, entre d'altres. Tornen...

Portada Cuina 232

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto