Preparació
Preparació
- Renteu els sonsos, assequeu-los bé i arrebosseu-los amb una barreja de farina i Maizena i una mica de sal. Per arrebossar els sonsos sense patir perquè s'enganxi la massa a les mans, ompliu una bossa de plàstic amb la farina i poseu-hi els sonsos a dins. Sacsegeu-la i ja els tindreu a punt. Només us quedarà abocar tot el contingut de la bossa sobre un colador i les farines sobreres cauran.
- Demaneu ajuda a un adult per fregir els sonsos en una cassola amb força oli calent.
- Quan els peixets estiguin ben daurats, traieu-los amb una escumadora i poseu-los sobre una reixeta o sobre paper absorbent. Vigileu de no cremar-nos la llengua, però ja us els podeu menjar!
El consell
- Podeu fer servir aquesta recepta per fregir tot tipus de peix. L’avantatge dels sonsos és que són petits i els podeu menjar sencers. Sabíeu que les espines del peix tenen moltíssim calci? Per això val la pena que les mengeu sempre que en tingueu ocasió.
- Aquests sonsos queden la mar de bé si els acompanyeu amb pa amb tomàquet o amb una amanida de cogombre i tomàquet.