Preparació
- Poseu l’aigua a bullir juntament amb el sucre. Quan arrenqui el bull i el sucre s’hagi diluït, afegiu-hi l’agar en pols deixatat amb un xic d’aigua freda, i deixeu-ho bullir 1 min. Tot seguit apagueu el foc i deixeu-ho refredar uns quants minuts.
- Quan aquest almívar estigui al voltant dels 80 ºC, tireu-hi el te i la meitat de les fulles de menta, i compteu 2 min de rellotge. Ràpidament, coleu-lo, deixeu-lo refredar i després guardeu-lo a la nevera.
- Poseu els rovells amb el sucre en un bol al bany maria i bateu-los perquè els rovells s’escumin i quedin ben cremosos. Quan vegeu que han arribat al punt, traieu-los del bany maria i continueu-los remenant perquè s’abaixi la temperatura i quedi una crema ben brillant.
- Aixafeu els cigrons acabats de coure a fi que quedi un puré molt fi. Afegiu-hi el sucre morè.
- Presenteu les postres. Tritureu amb un túrmix la sopa de te. Feu unes quenelles de puré de cigrons i poseu-ne una al centre de cada plat soper o bol. Al damunt, poseu-hi una fulla de menta tallada a tires fines, una cullerada de crema de rovells i caramel·litzeu-ho amb un bufador.
- Al voltant, poseu-hi la sopa de te verd amb menta.