Preparació
Preparació
- Bulliu l’arròs 15 min, a foc mitjà, amb aigua abundant. Coleu-lo i refresqueu-lo.
- Per a la maionesa: poseu tots els ingredients al vas de la batedora i bateu-ho, sense moure el braç mecànic, fins que agafi consistència. Si no teniu experiència amb el túrmix, millor que demaneu ajuda a un adult.
- Renteu el carbassó i talleu-lo a dauets molt petits. Esmicoleu bé la tonyina.
- Folreu un motlle de plum-cake amb film transparent. Poseu-hi una capa d’arròs, una capa de tonyina, una mica de blat de moro cuit, una mica de carbassó cru i una capa de salsa de tomàquet. Poseu-hi una altra capa d’arròs i ho premseu bé. I torneu a fer el mateix: tonyina, blat de moro, carbassó i salsa de tomàquet. Ho acabeu amb una capa d’arròs, premsant-lo bé.
- Poseu el motlle a la nevera 2 h, perquè agafi bé la forma.
- Quan desemmotlleu la terrina, l’acabeu amb una capa de maionesa i olives tallades per la meitat.
El consell
- Podeu fer servir aquesta recepta com a base i afegir-hi els ingredients que més us agradin. Per exemple, podeu posar-hi pèsols i trossets de pastanaga i tomàquet. També us quedarà genial si hi poseu gambetes o cues de llagostí.