Troba la teva recepta

Al Semproniana ja fa anys que fem un menú especial anomenat 'Sopar a preu d’edat'. Un menú de degustació de cinc plats que, si en tens menys de 30, pagues els anys que tens. Si tens 15 anys, pagues 15 euros, i si en tens 29, doncs 29 euros. Senzill i clar.

Vaig idear aquest menú per intentar donar una opció als joves, perquè estic farta de sentir a dir que no els agrada menjar, que sempre opten per anar al McDonald’s, que no tenen sensibilitat gastronòmica....i no sé quantes bajanades més. No hi ha un pam de net en tot això, perquè l'única veritat és que tot plegat és una qüestió de butxaca. Els joves que estudien o que comencen a desenvolupar-se en el món laboral van curts de butxaca. I els restaurants som cars, en general. Per això no hi van, si no estaríem plens de joves. No ho dubto!

Al Semproniana fem aquesta aposta i observo que sí que els agrada menjar bé. I punt.

Un del plats que es pot tastar en aquest menú és la tonyina amb llima i cacauets picants.

Preparació

  1. Marqueu un tac de tonyina a la planxa i talleu-la a rodanxes de forma que quedi torrada per fora i poc feta per dins.
  2. Acompanyeu-la amb una base de tomàquet pelat i tallat petit.
  3. Per fer la salsa heu de barrejar la mel, la llima, l’oli de cacauet i la xantana, i batre-ho fins que quedi ben lligat.
  4. Per donar-hi un toc de picant hi podeu posar uns cacauets arrebossats amb pols de wasabi.

Notes

  • La mel d'acàcia és més suau i més blanca que els altres tipus de mel. Costa molt que granuli i és molt agradable per combinar.
  • La xantana és un gelificant natural que procedeix del sucre del blat de moro. La gràcia d'aquest gelificant és que no cal calor per espessir, es pot fer en fred i gelifica tot allò que toca. O sigui, que si volem fer una "maionesa" per a intolerants a l'ou i a la lactosa, doncs només amb una mica de xantana batuda amb oli i sal ja tindrem una salsa freda d'oli, que s'assemblarà a una maionesa....(amb una mica de bona predisposició).
  • La xantana, doncs, té múltiples aplicacions a la cuina, i en aquesta recepta va bé per donar cos a la llima i la mel. Però vigileu molt amb la quantitat, perquè si us passeu pren una textura de "moc", gens agradable.

Bona tonyina!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 mai

Taller 'Cuina vietnamita'

Us agrada la cuina vietnamita? No es tracta només d'una gastronomia exòtica i interessant, també...

21 mai

Passeig per les vinyes catalanes

Els vins són un dels productes estrella de les terres catalanes, per això es tracta d'un producte preuat...

22 mai

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

23 mai

Taller 'Aperitius amb peix'

És conegut que el peix és un dels aliments amb més proteïnes, de tal manera que s'ha d'incloure...

Portada 227

ESPÀRRECS: 100% PRIMAVERA

  • Fer voltes de cargol
  • L’Ovni troba qui el comprengui

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto