Troba la teva recepta

Al Semproniana ja fa anys que fem un menú especial anomenat 'Sopar a preu d’edat'. Un menú de degustació de cinc plats que, si en tens menys de 30, pagues els anys que tens. Si tens 15 anys, pagues 15 euros, i si en tens 29, doncs 29 euros. Senzill i clar.

Vaig idear aquest menú per intentar donar una opció als joves, perquè estic farta de sentir a dir que no els agrada menjar, que sempre opten per anar al McDonald’s, que no tenen sensibilitat gastronòmica....i no sé quantes bajanades més. No hi ha un pam de net en tot això, perquè l'única veritat és que tot plegat és una qüestió de butxaca. Els joves que estudien o que comencen a desenvolupar-se en el món laboral van curts de butxaca. I els restaurants som cars, en general. Per això no hi van, si no estaríem plens de joves. No ho dubto!

Al Semproniana fem aquesta aposta i observo que sí que els agrada menjar bé. I punt.

Un del plats que es pot tastar en aquest menú és la tonyina amb llima i cacauets picants.

Preparació

  1. Marqueu un tac de tonyina a la planxa i talleu-la a rodanxes de forma que quedi torrada per fora i poc feta per dins.
  2. Acompanyeu-la amb una base de tomàquet pelat i tallat petit.
  3. Per fer la salsa heu de barrejar la mel, la llima, l’oli de cacauet i la xantana, i batre-ho fins que quedi ben lligat.
  4. Per donar-hi un toc de picant hi podeu posar uns cacauets arrebossats amb pols de wasabi.

Notes

  • La mel d'acàcia és més suau i més blanca que els altres tipus de mel. Costa molt que granuli i és molt agradable per combinar.
  • La xantana és un gelificant natural que procedeix del sucre del blat de moro. La gràcia d'aquest gelificant és que no cal calor per espessir, es pot fer en fred i gelifica tot allò que toca. O sigui, que si volem fer una "maionesa" per a intolerants a l'ou i a la lactosa, doncs només amb una mica de xantana batuda amb oli i sal ja tindrem una salsa freda d'oli, que s'assemblarà a una maionesa....(amb una mica de bona predisposició).
  • La xantana, doncs, té múltiples aplicacions a la cuina, i en aquesta recepta va bé per donar cos a la llima i la mel. Però vigileu molt amb la quantitat, perquè si us passeu pren una textura de "moc", gens agradable.

Bona tonyina!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

21 nov

Cava Sound 2019

Arriba el Cava Sound, el festival que reuneix cava i música en directe en un ambient únic. El 21 de novembre,...

22 nov

Tallers de tardor del cicle gastronòmic (R)EVOLUCIÓ A LA CUINA

Aquesta tardor, el Mercat de la Plaça de Cuba us convida a fer la revolució a la cuina. Amb quatre activitats...

22-23 nov

Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià 2019

D’aquí a tres anys tindrà lloc la commemoració del 500è aniversari de l’estada...

23 nov

Subhasta solidària del Trepat

L’Associació Festa del Trepat i la Plataforma Riuada Solidària han organitzat una subhasta d'art...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto