Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

7 plats de peix que heu de tastar

Les receptes de temporada més temptadores

CUINA.CAT

23/05/2024

Teniu ganes de preparar un bon plat de peix? Us proposem plats molt suculents de sorell, salmó, escórpora, calamars i bou de mar. També una amanida de seitons i una coca de sardines. Quina recepta us ve més de gust? Teniu molt per triar.

01 Sorell escabetxat

Sorell escabetxat Enrique Marco

Sorell escabetxat

El sorell és un peix de color argentat força apreciat, habitual en molts sushis. També podeu menjar-lo fumat o en escabetx, com us el presentem en aquesta recepta. La farigola, el llorer, el julivert i el vi donaran el toc màgic al plat. Us encantarà!

Llegiu la recepta completa

02 Amanida de patata, cogombre i seitons amb vinagreta d'herbes

Amanida de patata, cogombre i seitons amb vinagreta d'herbes Getty Images

Amanida de patata, cogombre i seitons amb vinagreta d'herbes

Un plat mariner i saludable. Ara que arriba la calor, us proposem una amanida refrescant que combina patata, cogombre i seitó. Tot això amb una vinagreta d'herbes. Us llepareu els dits!

Llegiu la recepta completa

03 Salmó rostit amb tapenade de maduixes

Salmó rostit amb tapenade de maduixes AJJ Estudi

Salmó rostit amb tapenade de maduixes

Us proposem un segon plat que us farà gaudir d'allò més. Peix i fruita junts, què més voleu? Barregeu les escalunyes, els filets d'anxova, les maduixes, les tàperes i les olives. Coeu en una graella els lloms de salmó i acompanyeu-los amb la tapenade. Acabeu-ho amb una mica de suc de llimona. Boníssim!

Llegiu la recepta completa

04 Suquet d'escórpora

Suquet d'escórpora

Suquet d'escórpora

L'escórpora és un peix ideal per preparar en suquet, ja que és econòmic i, des del punt de vista gastronòmic, és saborós. És un aliment que es fa servir molt a la cuina, sobretot per preparar receptes com aquesta. Això sí, ara arriba la seva temporada, així que podeu aprofitar per preparar escórpora de totes les maneres que se us acudeixin. Que vagi de gust!

Llegiu la recepta completa

05 Carbassó farcit de txangurro de bou de mar i bacallà

Carbassó farcit de txangurro de bou de mar i bacallà

Carbassó farcit de txangurro de bou de mar i bacallà

Amb aquesta recepta us apropem una mica a la cultura del País Basc, ja que el txangurro és un dels seus plats tradicionals. En aquest cas, però, barregeu el bou de mar amb el bacallà per tal de farcir els carbassons rodons, cosa que té com a resultat un plat de mar i terra boníssim!

Llegiu la recepta completa

06 Calamars farcits amb alfàbrega

Calamars farcits amb alfàbrega Becky Lawton

Calamars farcits amb alfàbrega

Un plat de calamars farcits amb alfàbrega i amb talls de carbassons, albergínies i tomàquets. Regueu-ho amb vi blanc i espolseu-hi l'alfàbrega. Saludable i molt gustós!

Llegiu la recepta completa

07 Coca de sardines i olivada

Coca de sardines i olivada Becky Lawton

Coca de sardines amb hortalisses i olivada

Us atreviu a fer aquesta coca de sardines i olivada? Feu la coca amb mantega, farina, parmesà, ou i ametlles. Poseu-hi la barreja de verdures i els filets de sardina. No us oblideu d'acabar-ho amb la tapenade. Bon profit!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 280

A PUNT PER A LA NIT MÉS CURTA!

  • Plats del mes
  • Àngel Esteve

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: