Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els 8 gaspatxos que has de fer aquest estiu

Aquesta recepta és l'enveja del món i, si en prepareu les versions que us proposem, també serà l'enveja dels vostres amics i amigues

CUINA.CAT

30/06/2023

Molts de nosaltres, a l'estiu, ens alimentaríem a base de gaspatxos i gelats. Poques receptes són tan refrescants com un bon gaspatxo, que, a més, és saludable. El gaspatxo andalús porta pa, cogombre, ceba, pebrot verd, aigua, tomàquet i sal, però amb el gaspatxo ha passat una mica com amb la paella o com amb els gintònics: ens hem posat tan creatius que n'hi ha variants i versions per a tots als gustos. Per això, i amb el permís del gaspatxo canònic, us proposem receptes de gaspatxo que us deixaran amb la boca oberta.

01 Gaspatxo de cireres amb tomàquet

Gaspatxo de cireres amb tomàquet Gemma Clofent

Gaspatxo de cireres amb tomàquet

Si voleu fer aquesta recepta amb productes de temporada (que d'això es tracta), us haureu d'afanyar, perquè les cireres ja estan arribant al final de temporada. Sigui com sigui, aprofiteu bé el temps i prepareu aquest plat que ens proposa Gemma Clofent: una barreja de dolç i salat que ens encanta!

Llegiu la recepta sencera

02 Gaspatxo verd

Gaspatxo verd

Gaspatxo verd

Us avorreix el color vermell del gaspatxo de tota la vida? Doncs aquest és de color verd, perquè l'ingredient principal, en comptes del tomàquet –no en porta– són els espinacs o els canonges, com preferiu! Si us animeu a fer-lo, descobrireu una nova opció per gaudir dels gaspatxos sense que sempre siguin amb tomàquet.

Llegiu la recepta sencera

03 Gaspatxo vermell

Gaspatxo vermell Becky Lawton

Gaspatxo vermell

Tot i que el nom de la recepta us pot semblar una mica absurd, perquè el gaspatxo és vermell sempre, és ideal per als qui us agradi que sigui suau, ja que el preparem amb tomàquets, síndria, una mica de porradell i alfàbrega, o sigui que no porta ni cogombre, ni ceba, ni pebrot verd.

Llegiu la recepta sencera

04 Gaspatxo de pastanaga

Gaspatxo de pastanaga

Gaspatxo de pastanaga

Què passa quan substituïm els tomàquets per pastanagues? Doncs que tenim un gaspatxo de pastanaga com aquest. Porta tomàquet, sí, però només un, i en comptes de pebrot verd, ens hem decantat pel pebrot groc. Preparar-lo és tan senzill com fer un gaspatxo normal i corrent, de manera que no teniu cap excusa per no intentar-ho!

Llegiu la recepta sencera

05 Gaspatxo de síndria

Gaspatxo de síndria

Gaspatxo de síndria

Aquesta versió del gaspatxo competeix en popularitat amb el gaspatxo canònic. Un dia, algú va tenir la idea de treure els tomàquets de la recepta i substituir-los per síndria i, mireu, hem de reconèixer que no va ser pas una mala idea. Si encara no l'heu tastat, aquí teniu la recepta per fer-lo!

Llegiu la recepta sencera

06 Gaspatxo groc

Gaspatxo groc

Gaspatxo groc

Fins ara hem vist gaspatxos vermells, verds i taronges. Doncs arriba el torn del groc. Aquest gaspatxo no és un entrant, sinó més aviat unes postres, ja que porta pinya, meló, confitura, sucre i una mica de rom. Com que tampoc no hi posem pa, l'hem espessit amb una mica de gelatina.

Llegiu la recepta sencera

07 Gaspatxo de maduixes i síndria

Gaspatxo de maduixes i síndria AJJ Estudi

Gaspatxo de maduixes i síndria

Si obríem aquest receptari amb un gaspatxo de cireres, ara us proposem aquesta versió de síndria i maduixes. Gairebé estem fora de la temporada de maduixes, però si encara en trobeu, aprofiteu per preparar-lo, que el toc d'aquesta fruita queda d'allò més bé amb la resta dels ingredients clàssics del gaspatxo!

Llegiu la recepta sencera

08 Gaspatxo de síndria, granissat d'alfàbrega i escamarlans

Gaspatxo de síndria, granissat d'alfàbrega i escamarlans Becky Lawton

Gaspatxo de síndria, granissat d'alfàbrega i escamarlans

Si trobeu que els gaspatxos que us hem proposat fins ara són massa fàcils, per acabar aquest receptari us deixem una proposta digna de restaurant de luxe. El resultat és tan bo com suggereix el títol de la recepta, i en realitat és més fàcil de preparar del que sembla. Si us animeu a fer-lo, no us en penedireu!

Llegiu la recepta sencera

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: